Det er bare DNB Markets som gjør endringer i ukeporteføljen denne uken. Ett oppdrettsselskap blir byttet ut med et annet.

– Lerøy Seafood har vært sterk lenge og rapporterer tall denne uken, sier aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets.

Lerøy Seafoods ble tatt inn i DNB Markets portefølje i mai i år, og har så langt gitt en avkastning på 37,6 prosent.

– Vi vil fortsatt ha eksponeringer i sjømatsektoren, så vi velger Marine Harvest som allerede har levert tall fremfor å risikere gevinstsikring i Lerøy, hvis tallene skulle være noe svakere enn ventet, sier Harper.

På Oslo Børs er Marine Harvest opp 50 prosent siden starten på året, mens Lerøy Seafood er opp hele 85 prosent.

– I Marine Harvest forklarer høyere estimater mesteparten av oppgangen, men for Lerøy Seafood er det en blanding av høyere estimater og høyere multipler. Som konsekvens av dette, er den relative prising mellom de to aksjene nå mye tettere enn det det har vært historisk sett. Det kan gi mer rom for Marine Harvests multippel til å ekspandere relativt til Lerøy.

Multippel, eller «price per earnings ratio», viser forholdet mellom en bedrifts markedsverdi og årsresultat, og brukes til å beregne om en aksje er dyr eller billig. En høy multippel kan være en indikator på at aksjen vil få en sterk inntektsvekst, eller at den er i en «boble» som presser prisen opp.

Har tro på laksemarkedet

– Vi synes at prisingen for sektoren begynner å bli noe utfordrende. Vi ser et fortsatt bra momentum i aksjene og inntjeningsestimatene selv om prisingen er kanskje i en «overshoot»-fase, men vi tror det kan fortsette en stund til, sier Harper.

Sett bort fra oppdrettsselskapene har det ikke skjedd noen endringer i ukeporteføljen. Hverken Sparebank 1 Markets eller Arctic Fund Management har fjernet eller lagt til aksjer. Harper mener et urolig marked har skylden for at det skjer få endringer.

– Vi har lagt en forholdsvis sterk uke bak oss, markedet oppfører seg volatilt og av den grunn velger vi å beholde de aksjene vi har som har utviklet seg bra forrige uke, forklarer aksjestrategen.

– Jeg tror markedet vil fortsette å være volatilt de neste ukene, og på kort sikt er det mange forskjellige makrotall som kommer og som kan være viktige. Ellers har det vært en blandet rapporteringssesong, og det er vanskelig å konkludere om den positive trenden har stoppet opp eller bare tar en pause.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.