Tirsdag melder teknologiselskapet Link Mobility at det vil søke om en notering på Oslo Børs. I forbindelse med noteringen vil selskapet hente 2,5 milliarder kroner gjennom utstedelse av nye aksjer. I tillegg vil eksisterende aksjonærer selge aksjer i selskapet.

Syv hjørnestensinvestorer har forpliktet seg til å tegne seg for aksjer verdt 2,3 milliarder kroner i forbindelse med kapitalinnhentingen til kurs 47 kroner per aksje.

Det gjør at Link Mobility før emisjonen prises til rundt ti milliarder kroner.

Comeback

Link Mobility Group ble tatt av børs for to år siden da mesteparten ble solgt til det amerikanske oppkjøpsfondet Victory Partners. Styreleder Jens Rugseth, som står bak Link Mobility Group, sa tidligere i år til DN at selskapet omsetter for fire milliarder i år og at det har bedre lønnsomhet nå enn da det gikk av børs.

– Det kan godt hende vi skal tilbake på børs da. Det er vanskelig med globalisering når du er på børs og skal levere kvartalsresultater, sa han i mai i år.

De største eierne i selskapet, Victory Partners og Karbon Invest (Jens Rugseth og partner Rune Syversen) vil forbli aksjonærer etter børsnoteringen.

Omsatte for tre mrd. i fjor

– Etter å ha vært en del av Link Mobilitys reise siden begynnelsen er jeg stolt av posisjonen vi har oppnådd de siste årene som en av Europas ledende tilbydere av mobile meldingstjenester og Cpaas-løsninger, sier Rugseth i tirsdagens melding, og peker på at en notering på Oslo Børs vil bygge på dette sterke grunnlaget for å støtte fortsatt vekst og ekspansjon.

Jens Rugseth.
Jens Rugseth. (Foto: Crayon)

Cpaas står for «Communications Platform as a Service».

I 2019 omsatte Link Mobility for 2,93 milliarder kroner. I første halvår i år har selskapet omsatt for 1,72 milliarder kroner.

Siden 2014 har Link vokst både på egen hånd, såkalt organisk, og gjennom oppkjøp. Det er siden da blitt gjennomført 24 fusjoner og oppkjøp, ifølge selskapet.

Disse er med

De syv investorene som har forpliktet seg til å tegne seg for aksjer i emisjonen er Swedbank Robur Fonder (600 mill.), DNB Asset Management (500 mill.), Folketrygdfondet (500 mill.), Delphi Funds i Storebrand Asset Management (250 mill.), Luxor Capital Group (175 mill.), Tin Fonder (175 mill.) og Didner & George Fonder (100 Mill.).

Første handelsdag er ventet å være i fjerde kvartal.

ABG Sundal Collier og Jefferies International er tilretteleggere i forbindelse med børsnoteringen og kapitalinnhentingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.