Grieg Seafood og Lerøy Seafood utmerket seg positivt på en negativ Oslo Børs fredag. Bedrede utsikter for tørrbulkmarkedet løfter Golden Ocean.

Steg etter kvartalsrapport

Grieg Seafood leverte resultater for tredje kvartal som var under konsensusestimatene, men på linje med Sparebank 1 Markets og Pareto Securities sine estimater.

Sparebank 1 Markets venter en liten endring i sine estimater, litt ned i 2016 og uendret i 2017. Det samme gjør Pareto Securities.

«Grieg er fortsatt en av våre toppvalg i sektoren da de er en av de få spillerne i stand til å øke sine volumer betydelig i årene som kommer», heter det i oppdateringen fra Sparebank 1 Markets fredag.

Grieg Seafood-aksjen steg 4,11 prosent til 76,00 kroner fredag, omsatt for 63 millioner kroner.

Jekket opp Lerøy

Fredag er det flere meglerhus som oppgrader kursmålet på Lerøy-aksjen betraktelig, etter at selskapet la frem kvartalstall torsdag.

Swedbank oppgraderer kursmålet til 565 kroner fra 530 kroner, Nordea Markets oppgraderer til 465 kroner fra 400 kroner og ABG Sundal Collier oppgraderer til 460 kroner fra 390 kroner.

Lerøy-aksjen steg 1,88 prosent til 434,10 kroner, omsatt for 55 millioner kroner.

Nordea Markets oppgraderer Austevoll Seafood til kjøp fra hold og oppjusterer kursmålet på aksjen til 83 kroner fra 68 kroner. Aksjen steg 4,33 prosent.

Gjentar kjøp av DNO

DNO steg drøye seks prosent etter sin overraskende sterke kvartalsrapport torsdag. Fredag gjentar flere meglerhus kjøpsanbefaling på oljeselskapet.

Arctic Securities mener at markedet underpriser DNOs fleksibilitet i driftsinvesteringene, som var en av driverne bak de sterkere enn ventede tallene i tredje kvartal samt utsiktene til 2017.

«DNO er ned 20 prosent og har underprestert i forhold til Brent med 30 prosent de seneste tre månedene, mens prisene på selskapet obligasjoner har steget. Indikasjoner på høyere KRG-eksport og resulterende lavere betalingsrisiko indikerer at obligasjonsmarkedet har rett. Vi ser dette som en kjøpsmulighet», heter det i Arctic-analysen.

Arctic har kjøpsanbefaling med kursmål tolv kroner pr aksje for DNO.

Også Pareto Securities fremhever at det fremover venter regelmessige betalinger fra de kurdiske regionale myndighetene i Nord-Irak (KRG), støttet av høyere eksporter og inntekter for KRG.

Pareto gjentar kjøpsanbefaling og kursmål 14 kroner på DNO.

Danske Bank oppgraderer til kjøpsanbefaling fra hold, og justerer opp kursmålet til 8,30 kroner pr aksje, fra 8,00 kroner. Også Danske viser til DNO-aksjens underprestering den seneste tiden.

DNB Markets gjentar kjøpsanbefaling og kursmål tolv kroner på DNO-aksjen. Også DNB-analytikerne viser til den bedrede finansielle situasjonen til KRG, som ventes å bidra til å øke regulariteten på betalingene til oljeselskapene i regionen.

DNO-aksjen endte ned 0,97 prosent fredag, omsatt for 59 millioner kroner.

Markert oppgang for Golden Ocean

Golden Ocean steg markert og var opp 6,40 prosent til 34,90 kroner fredag.

DNB Markets skriver i en oppdatering fredag at rateforventningene i terminmarkedet for 2017 har steget betydelig den seneste uken. Meglerhuset mener at tørrbulkmarkedet viser tegn til bedring, men at et løft i eiendelsprisene lar vente på seg.

«Hvis de nåværende terminkontraktene realiseres mener vi at risiko/avkastning forholdet er positivt», heter det i oppdateringen.

DNB Markets har en hold-anbefaling på Golden Ocean med kursmål på 38 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,88 prosent til 640,28 poeng, omsatt for 3,627 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

8500 milliarder opp i røyk etter Trump

Voldsom renteoppgang etter Trump-seieren

Dow Jones-indeksen til «all time high»


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.