Kreftbehandlingsselskapet Lytix Biopharma, som springer ut av Universitetet i Tromsø, føyer seg inn i en lang, lang rekke selskaper som har valgt å gå på Oslo Børs sin markedsplass Euronext Growth dette året.

Lytix har hyret meglerhusene Arctic Securities og Sparebank 1 Markets for å hente et tresifret millionbeløp i forkant av en børsnotering.

– Verdens største marked

De friske pengene skal brukes til å finansiere selskapets utviklingsprogram, inkludert fase 2-studier i USA av selskapets legemiddelkandidat LTX-315.

– Som vi gikk ut med i fjor har vi fått en godkjennelse fra FDA til å igangsette et fase 2-studie i USA. Med det så åpner vi døren til verdens største marked for kreftbehandling. Vi planlegger derfor å hente kapital for å finansiere utviklingsprogrammet og da var det et naturlig tidspunkt å notere selskapet samtidig, sier administrerende direktør Øystein Rekdal.

– Når man skal over i fase 2 koster det penger. Vi ønsker hente et tresifret millionbeløp, sier Rekdal, som ikke ønsker å gå ut med nøyaktig sum.

Han forklarer at selskapet vil inngå strategiske partnerskap med legemiddelaktører og store biotekselskaper for å maksimere sannsynligheten for å ta produktkandidater raskest mulig til markedet og oppnå høyest mulig salg.

De tre største aksjonærene i Lytix er den Senja-baserte entreprenøren Terje Arnulf Johansen, oppkjøpstopp Gert W. Munthe og seriegründer og investor Jakob Hatteland, ifølge Lytix sine hjemmesider. Munthe er samtidig styreleder i selskapet.

– Fremtiden er kombinasjonsbehandling

Lytix Biopharma utvikler medisiner basert på immunterapi som aktiverer kroppens eget immunsystem til å gjenkjenne og drepe ulike kreftceller. I sommer skrev DN at Lytix hadde inngått en omfattende lisensavtale med det store amerikanske bioteknologiselskapet Verrica Pharmaceuticals.

Avtalen omfatter utvikling og kommersialisering av Lytix' legemiddelkandidat LTX-315 til behandling av hudkreft.

– Vi aktiverer immunsystemet på en unik måte, som er egnet for å kombinere med annen av dagens behandlingsformer. Majoriteten av kreftpasienter responderer ikke på behandling som gis i dag. Fremtiden er kombinasjonsbehandling. Det er mye som tilsier at vi har noe som representerer noe nytt og komplementært med annen immunterapi, sier Rekdal.

Ingen selger

Ifølge Rekdal er det for tidlig å gå nærmere inn på akkurat når selskapet har planer om å notere seg.

– Timing vil avhenge av flere forhold, blant annet markedssituasjonen.

Heller ikke hva selskapet kommer til å verdsettes til vil det være mulig å si noe om nå, ifølge toppsjefen. Men det som er sikkert er at eksisterende aksjonærer ikke kommer til å selge seg ned.

– Vi har langsiktige aksjonærer. Det er ganske gode signaler på at de vil være med videre, sier Rekdal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.