Sjakk- og e-læringsselskapet Play Magnus la onsdag morgen frem tall for fjerde kvartal og hele 2021.

Rapporten viser en kraftig økning i omsetningen, mens resultatet fortsatt er i minus.

Selskapet omsatte i kvartalet for 6,3 mill. dollar, opp fra 2,9 millioner i fjerde kvartal 2020. Resultat før skatt endte på minus 5,5 millioner dollar, mot minus 8,3 i 2020.

For helåret økte omsetningen fra 7,9 millioner dollar i 2020 til 21,5 millioner dollar i fjor. Samtidig økte også underskuddet før skatt fra 15,7 millioner dollar i 2020 til 19,9 millioner dollar i fjor.

– Vårt forrige mål ble satt i 2020, og vi har utviklet oss mye sterkere enn forventet de siste 12 månedene. I løpet av perioden har vi etablert Champions Chess Tour og videreutviklet e-læringsvirksomheten vår både organisk og gjennom oppkjøp. Vår posisjon som en ledende global aktør innen sjakk er forsterket, sier administrerende direktør Andreas Thome i en melding.

Jekker opp utsiktene

Antallet månedlige, betalende brukere var ved utgangen av fjoråret på drøyt 64.000, noe som representerer en vekst på over 40 prosent på årsbasis.

Selskapet skrur nå opp utsiktene og melder om at første kvartal i år kan komme til å bli selskapets sterkeste kvartal noensinne, når det gjelder ordreinngang. Ordreinngangen i fjerde kvartal i fjor var på 7,1 millioner dollar, nesten en dobling fra siste kvartal 2020.

«Veksten var drevet av utviklingen innen e-læring, med sjakkurs og abonnementsinntekter. Ordreinngangen fra e-sport, hovedsakelig inntekter fra Champions Chess Tour-partnerskapet, var fortsatt sterk i fjerde kvartal», opplyses det i en børsmelding.

– Play Magnus Group er i en bedre posisjon enn noen gang, og vi ser sterke resultater fra vekstinitiativene vi har gjennomført. Vi har god visibilitet med tanke på den oppgraderte målsettingen på mellomlang sikt om ordreinngang på 100 millioner dollar i årlig runrate innen utgangen av 2025, sier administrerende direktør Thome.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en kontantbeholdning på rett over 20 millioner dollar.

Hentet friske penger

Det er ikke mer enn en drøy måned siden at Play Magnus hentet inn ti millioner dollar i friske penger gjennom utstedelsene av nye aksjer til Yuri Milners Breakthrough Initiatives.

Kapitalinnhentingen ble gjort til en kurs på 18,47 kroner per aksje, noe som den gang var nesten 40 prosent høyere enn markedspris. Transaksjonen sendte aksjekursen markant oppover i etterkant.

Breakthrough Initiatives er investeringsselskapet til Breakthrough Foundation, en veldedig vitenskapelig stiftelse startet av Yuri og Julia Milner for å jakte på liv andre steder i verdensrommet.

Russisk-israelske Yuri Milner er en svært prominent venture-investor i både Silicon Valley og Russland, og har gjort svært gode penger på tidlige investeringer i selskaper som Facebook, Alibaba, Spotify, Airbnb og Twitter.

Play Magnus ble børsnotert på lavterskelmarkedsplassen Euronext Growth høsten 2020, og steg voldsomt den første tiden. På tre måneder hadde kursen nesten doblet seg, og i januar i fjor nådde aksjen en foreløpig toppnotering på 35,5 kroner.

Siden den gang har det stort sett bare gått nedover på børs, og aksjen har falt over 60 prosent siden toppen. Play Magnus er verdsatt til 798,9 millioner kroner på Børsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.