I førhandelen tirsdag lå det an til en flat handelsdag på Wall Street, og rentene på statsobligasjoner er stigende. Dette er et mønster som gjenspeiler økonomisk usikkerhet og høyere inflasjon, skriver Bloomberg.

I de første timene av handelsdagen, vaket de toneangivende indeksene på Wall Street rundt null. To timer før stengetid tiltok fallet for samtlige nøkkelindekser, og handelsdagen endte til slutt i rødt.

Slik så nøkkelindeksene ut da Wall Street stengte tirsdag:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,92 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones falt 0,62 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 0,95 prosent.

Blant tungvekterne som dro ned teknologiindeksen Nasdaq finner vi Amazon, Netflix, Google og Tesla. Alle fire teknologiaksjer avsluttet tirsdagen i minus:

  • Amazon falt 2,26 prosent
  • Netflix falt 1,63 prosent
  • Tesla falt 0,54 prosent
  • Google falt 1,44 prosent

Ifølge Yahoo Finance kan noe av Teslas fall forklares med eieren Elon Musks pågående Twitter-drama.

Dollar er lik euro

Stigene resesjonsfrykt blant investorene har gitt den sterkeste dollaren mot euro på 20 år. Tirsdag er euro og dollar like mye verdt for første gang siden 2002.

Den siste tiden har amerikansk dollar styrket seg kraftig mot en rekke valutaer. Det har blant annet sammenheng med resesjonsfrykten som har bredt seg i markedene. Når investorer frykter nedgang i økonomien, flyttes pengene fra andre valutaer til dollar, som anses som en trygg valuta også under en økonomisk nedtur.

– Det er den trygge havnen og den sikreste valutaen, sa sjeføkonom Bjørn-Roger Wilhelmsen i Nordkinn Asset Management til DN forrige uke.

Ifølge Wilhelmsen er en svakere euro noe man helst vil unngå når inflasjonen er høy. Det er fordi Europa, i likhet med Norge, får høyere priser på importerte varer. Wilhelmsen påpeker imidlertid at Europa har en noe mer lukket økonomi enn Norge, og derfor ikke blir like påvirket. Men det kan få konsekvenser for rentehevingene fra den europeiske sentralbanken også.

– Hvis dette fortsetter, så kan det også føre til at den europeiske sentralbanken må sette opp renten raskere enn ventet, sier Wilhelmsen.

PepsiCo leverer gode tall

Det internasjonale mat- og drikkeforetaket PepsiCos tall for andre kvartal overgikk analytikernes forventninger.

Ved børsåpning steg aksjen 0,28 prosent.

I rapporten kom det frem at selskapets omsetning økte med 5,2 prosent til 20,23 milliarder dollar i andre kvartal 2022, 3,5 prosent over Bloomberg Terminals forhåndsforventninger på 19,55 milliarder. Til sammenligning var omsetningen i andre kvartal 2021 på 19,22 milliarder dollar.

Det justerte årsresultatet endte på 2,58 milliarder dollar, 7,5 prosent over forhåndsestimatene fra Bloomberg Terminal på 2,40 milliarder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.