Mandag er det bred oppgang ved stengetid på Wall Street. Alle de tre toneangivende indeksene – industritunge Dow Jones, teknologiindeksen Nasdaq og den brede S&P 500 –henter seg kraftig inn fra nedturen fredag forrige uke. Da endte samtlige ned over to prosent.

– Det man kan se i dag er at markedet rister av seg nyheter om stadig flere smittede i USA, men utover det er det vanskelig å peke på noe spesielt. Det er et fravær av dårlige nyheter, sier porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand Asset Management.

  • Dow Jones stenger opp 2,3 prosent.
  • Nasdaq stenger opp 1,2 prosent.
  • S&P 500 stenger opp 1,5 prosent.

Flyselskapet Boeing steg rett over 11 prosent, etter at det meldte om godkjennelse av testing av 737 Max-flyene. Som kjent var det fly av denne typen som var involvert i de to dødsulykkene i 2019, og som har vært satt på bakken siden da.

Både Apple og Facebook steg nesten to prosent. For sistnevnte er oppgangen mandag en kjærkommen nyhet, etter at det over helgen ble klart at giganter som Coca-Cola, Starbucks og Verizon dropper reklameannonser på Facebook-plattformer.

Elbilprodusenten Tesla steg rett over fem prosent, og én aksje var ved stengetid verdt 1009,35 dollar. Selskapet er ventet å legge frem foreløpige leveringstall denne uken.

Porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand Asset Management tror ikke det blir et nytt sjokk for markedet, slik man så i mars.
Porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand Asset Management tror ikke det blir et nytt sjokk for markedet, slik man så i mars. (Foto: Charlotte Wiig)

Post-koronarally

De tre indeksene – industritunge Dow Jones, teknologiindeksen Nasdaq og den brede S&P 500 – har alle steget mer enn 30 prosent siden bunnen i mars, da korona inntraff aksjemarkedene.

Oppgangen har i USA sammenfalt med at sentralbanken (Fed) har sprøytet enorme summer inn i markedene, blant annet i form av pengetrykking og obligasjonskjøp.

Porteføljeforvalter Chen tror ikke det kommer et nytt krakk av typen man så i mars.

– Vi kommer ikke tilbake til den sjokktilstanden som vi hadde i mars, da korona var ukjent og man ikke var sikre på effektene av lockdowns, sier han.

Imidlertid har rallyet etter børsfallet i mars avtatt noe siden starten av måneden. Både Dow Jones og S&P har siden starten av juni falt mer enn seks prosent, samtidig som smittetallene i USA fortsetter å øke.

Ifølge oversikten fra Johns Hopkins University har USA nå mer enn 2,5 millioner bekreftede smittetilfeller og 125.000 dødsfall.

Det har ført til at flere stater, eksempelvis Texas, Arizona og Florida, nå har sett seg nødt til å sette gjenåpningen på pause. I helgen ble det også satt ny rekord i antall smittede i USA på én dag, når det fredag ble meldt om 44.000 nye tilfeller. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.