En ny børskrasj nærmer seg, men det er ikke noe å bekymre seg for selv om du ikke rekker å selge før det smeller, skriver det Hong Kong-baserte analyseselskapet Gavekal i et markedsbrev.

- Forholdene i dag begynner å ligne perioden før børskrakket i 1987, skriver Gavekals makroøkonom Anatole Kaletsky ifølge di.se.

Kaletsky er tidligere journalist og børsveteran i Financial Times.

- Da, som nå, hadde USA-børsene klatret fem år på rad. Da, som nå, gikk en periode med ekstrem pessimisme over i økte forventninger om en stabilisering av verdensøkonomien. Da, som nå, begynte vurderingene på børsen å stige fra «høyere-enn-normalt» og nærme seg «veldig dyrt», argumenterer Kaletsky.

Hvis ikke kursoppgangen roer seg sier Kaletsky at en sviende korreksjon på minst 20 prosent er uunngåelig.

Bør ikke selge før vurderingene blir absurde

Gavekal-økonomen peker også på at investorene igjen har begynt å flokke seg rundt «mirakel- og fantasi-aksjer», som også er et ekko fra 1987.

Et klart eksempel på det er ifølge Kaletsky vurderingen av det app-baserte taxidelingsselskapet Uber. I forkant av en mulig børsnotering prises selskapet til 60 ganger forventet omsetning.

Den beste strategien nå er å fortsatt være i aksjemarkedet «til aksjer nærmer seg absurde vurderinger», men samtidig sikre seg mot en nedgang med shortinstrumenter, skriver Kaletsky.

- Om du mislykkes i å komme deg ut på toppen, noe du sannsynligvis gjør, så trenger du ikke bekymre deg. Etter et børsfall forårsaket av overvurdering, snarere enn resesjon, vil aksjer igjen stige mot nye høyder. Det er i alle fall lærdommen fra 1987, avslutter Anatole Kaletsky ifølge di.se.

Les også: Skremmende lav «skrekk-indeks»

Vedder milliarder på børsfall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.