Onsdag kveld slo den amerikanske sentralbanken til med nok en trippel renteheving, men aksjemarkedet var lettet over signalene sentralbanksjef Jerome Powell sendte ut. De tre hovedindeksene ved Wall Street responderte med å stige markant onsdag, og særlig Nasdaq med over fire prosent.

Ved åpning torsdag var imidlertid stemningen noe kjøligere, med fall for all nøkkelindeksene. I løpet av dagen snudde alle tre til oppgang:

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 1,2 prosent
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen steg 1,0 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 1,1 prosent

Kursfall for Meta

Onsdag kveld la sosiale medier-giganten Meta frem sine kvartalstall etter at Nasdaq stengte. Inntektene var på 28,8 milliarder dollar i kvartalet, sammenlignet med 29,1 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Det var første gang selskapet opplevde et inntektsfall fra år til år. På forhånd var det ventet en omsetning på 28,9 milliarder dollar, ifølge estimater innhentet av Bloomberg. Aksjen startet torsdag med et kraftig fall på 8,5 prosent. Etter at investorene hadde trukket pusten endte kursfallet på 6,3 prosent.

Torsdag ettermiddag kom det frem at amerikansk bruttonasjonalprodukt (bnp), falt med 0,9 prosent i andre kvartal målt i årlig takt.

På forhånd var det ventet en oppgang på 0,5 prosent, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.

Det betyr at amerikansk bnp nå har falt i to kvartaler på rad, seniorøkonom Kyrre Aamdal mener likevel det ikke blir riktig å si at USA er i en resesjon.

– Nei det gjør ikke det. Man snakker om resesjon på en annen måte i USA enn Europa og dette blir en forenkling av begrepet. Vanligvis pleier det å fastsettes av NBER. De gir et mer nyansert bilde når de skal begrepsfeste om man er i en resesjon eller ikke, sier Aamdal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.