Meta, tidligere kjent som Facebook, fikk en tøff start på handelsdagen torsdag, etter at det onsdag etter stengetid på Wall Street la frem kvartalstall.

Aksjen falt mer enn 20 prosent fra start, og fallet tiltok utover handelsdagen.

Da Wall Street stengte falt Meta-aksjen hele 26 prosent. Det innebærer at 2080 milliarder kroner i aksjonærverdier er barbert bort.

Det er det største verdifallet for et amerikansk selskap gjennom tidene, ifølge Bloomberg. Et fall på 26 prosent for Meta-aksjen innebærer et større verdifall enn det 452 selskaper på den brede S&P 500-indeksen er verdt.

Kraftig fall for Zuckerberg

Kursfallet gir Facebook-gründer Zuckerberg et papirtap på 40 milliarder dollar, tilsvarende 347 milliarder kroner. Det er det nest største fallet for en enkeltperson på en dag, etter Elon Musk, ifølge Bloomberg. Zuckerberg kan dermed være ute av verdens topp ti rikeste for første gang siden 2015.

Det norske oljefondet har et papirtap på 21,96 milliarder kroner under torsdagens børsras. Ifølge Bloomberg eier Norges Bank Investment Management, som forvalter Oljefondet, 29,63 millioner Meta-aksjer.

Besøkte Zuckerbergs vr-verden: – Det trengs overvåkning
Det kan føles litt ubehagelig å være kvinne i metaverset, oppdaget Bloombergs Parmy Olsen. Følg henne inn i Zuckerbergs vr-verden.
03:45
Publisert:

Tror på turbulens

Meta la onsdag kveld etter børsstenging frem resultater for fjerde kvartal. Til tross for en solid vekst i inntektene, falt resultatet. Resultat per aksje var på 3,67 dollar, som er en nedgang fra 3,88 dollar per aksje i samme kvartal året før. På forhånd ventet analytikerne et resultat på 3,84 dollar per aksje.

Selskapet skuffet også forventningene til antall brukere. I kvartalet kan Meta vise til 1,93 milliarder daglige brukere, mens det på forhånd var ventet 1,95 milliarder daglige brukere. På månedsbasis hadde Meta 2,91 milliarder brukere, mot ventede 2,95 milliarder månedlige brukere.

Videre varslet selskapet at inntektene i første kvartal ville være på mellom 27 og 29 milliarder dollar. Det er lavere enn analytikerestimatet på 30,25 milliarder dollar.

DNB-analytiker Christoffer W. Bjørnsen tror lavere antall aktive brukere enn ventet, samt selskapets guiding for første kvartal, er årsaken til det bratte fallet i etterhandelen.

– Selskapet indikerte at veksten inneværende kvartal blir lavere enn hva analytikerne hadde ventet, og at det ser noe flyt av brukere bort fra de mest lønnsomme plattformene sine. Derfor vil aksjemarkedet nå frykte at fremtiden er mer dyster enn man trodde tidligere, sier han.

Bjørnsen utelukker ikke at Meta-resultatet kan bidra til økt turbulens på børsene de neste dagene. Det til tross for at andre teknologiselskaper har rapport bedre kvartalstall og guiding enn ventet det siste døgnet.

– Det vil bli en motvind. Likevel vil jo gode selskaper fortsette å gjøre det bra uavhengig av dette. Hvis andre selskaper enn Meta faller som følge av dette, for eksempel i Oslo, så vil vi se på det som en kjempemulighet, sier Bjørnsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.