Etter stengetid på Wall Street tirsdag la teknologigiganten Microsoft frem kvartalsrapporten for selskapets tredje kvartal i regnskapsåret 2021. Microsoft opererer med avvikende regnskapsår, og det tredje kvartalet ble avsluttet i mars.

Den ferske rapporten viser inntekter på 41,7 milliarder dollar, opp 19 prosent fra samme kvartal i fjor. Ifølge CNBC er det den største inntektsveksten i ett kvartal siden 2018. Inntjening per aksje endte på 1,95 dollar.

Forventningene ble dermed slått med en viss margin.

På forhånd var det ventet at selskapet skulle få en omsetning på 41,08 milliarder dollar og tjene 1,78 dollar per aksje. Analytikerne CNBC har innhentet sine estimater fra, la til grunn en vekst på 17 prosent vekst det siste året.

I kvartalsrapporten går det frem at flere av selskapets viktigste forretningsområder opplevde en solid vekst i kvartalet. Eksempelvis økte inntektene fra Linkedin med 25 prosent, mens innhold og tjenester knyttet til Xbox økte med 34 prosent. Selskapet trekker selv frem Microsoft Cloud som den store bidragsyteren til resultatet.

Skytjenesten sørget for 17,7 milliarder dollar i inntekter, en økning på 33 prosent fra samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet for selskapet endte på 17 milliarder dollar, en økning på 31 prosent. Aksjen faller over tre prosent i etterhandelen på Wall Street.

Børsvinnere

I selskapets forrige regnskapskvartal fikk selskapet en omsetning på 43,08 milliarder dollar, og selskapet tjente 2,03 dollar per aksje.

Microsoft regnes som en av de såkalt FAAMG-aksjene på Wall Street, sammen med Facebook, Amazon, Apple og Google. De fem aksjene, i tillegg til Tesla, sto for mye oppgangen på de amerikanske børsene gjennom 2020 i etterkant av koronakrakket i mars.

Selskapet lå stille på børsene tirsdag i påvente av Microsoft-resultatene etter børsslutt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.