Etter stengetid på Wall Street tirsdag la teknologigiganten Microsoft frem kvartalsrapporten for selskapets andre kvartal i regnskapsåret 2021. Microsoft opererer med avvikende regnskapsår og andre kvartal endte 31.12.2020.

Microsoft melder at selskapet:

  • Tjente 2,03 dollar per aksje mot 1,64 dollar som ventet, som var en økning på 34 prosent.
  • Omsatte for 43,08 milliarder dollar mot 40,18 milliarder dollar som ventet. Den har økt med 17 prosent.
  • Nettoinntektene var på 15,5 milliarder dollar, en økning på 33 prosent.

I selskapets første kvartal, hadde Microsoft en omsetning på 37,2 milliarder dollar, og et justert resultat per aksje på 1,82 dollar. Driftsresultatet kom på 15,9 milliarder dollar. I påvente av resultatene steg aksjen 4 prosent tirsdag.

Teknologiens andre bølge

– Det vi har vært vitne til i fjoråret var en gryende andre bølge av digital transformasjon som har skyllet over hvert selskap og hver industri, sier Microsoft-sjefen i en pressemelding fra selskapet.

– Å bygge egen digital kompetanse er den nye valutaen som driver hver eneste organisasjons motstandsdyktighet og vekst. Microsoft driver dette skiftet med verdens største og mest omfattende skyplattform, sier Satya Nadella videre i meldingen.

Han viser til skytjenesten Azure.

Opp 40 prosent på ett år

Microsoft regnes som en av de såkalt FAAMG-aksjene på Wall Street, sammen med Facebook, Amazon, Apple og Google. De fem aksjene, i tillegg til Tesla, sto for mye oppgangen på de amerikanske børsene gjennom 2020 i etterkant av koronakrakket i mars.

Microsoft steg rundt én prosent på de amerikanske børsene tirsdag i forkant av at kvartalstallene ble lagt frem. Det siste året er aksjen opp rundt 40 prosent godt hjulpet av at mange er på hjemmekontor og at folk generelt bruker mer tid foran pc-skjermen.

På forhånd var det, ifølge estimater innhentet av Bloomberg, ventet en omsetning på 40,2 milliarder dollar, og et driftsresultat på om lag 17,9 milliarder dollar. Justert resultat per aksje (eps) var ventet å komme på 1,64 dollar.

Det var ventet at Microsoft ville øke veksten innen segmentene programvare rett mot forbrukere og pc-utstyr. Vedvarende nedstenginger i mange land grunnet koronapandemien, var ventet å gi fortsatt høy etterspørsel etter datamaskiner og gaming-utstyr.

Analytikerne trodde også at Microsofts skytjenester, med Azure-plattformen i front, ville bringe inn 13,8 milliarder dollar i inntekter – en vekst på 16 prosent på ett år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.