Nøkkelindeksene på Wall Street falt kraftig ved børsåpning, men tok seg opp noe utover handelsdagen. De endte slik:

  • Teknologitunge Nasdaq falt 0,18 prosent
  • Den blandede S&P 500 falt 0,02 prosent
  • Industritunge Dow Jones steg 0,03 prosent

Onsdag kom nyheten om at tysk-produserte Leopard 2-stridsvogner nå setter kursen for den ukrainske fronten. Både Tyskland selv, samt en rekke Nato-land har varslet at de vil donere den moderne og slagkraftige stridsvognen til ukrainerne.

Klokken 18 onsdag meldte Biden at USA vil sende 31 stridsvogner, og like etter meldte forsvarsminister Bjørn Arild Gram at Norge også vil bidra.

Ifølge Bloomberg bidrar donasjonene til at markedsfrykten for økt eskalering av krigen tiltar.

Kombinert med svake inntjeningstall fra Microsoft og andre selskapsgiganter, samt den vedvarende frykten for resesjon i USA, holder det markedene tilbake, skriver nyhetsbyrået.

Gårsdagen endte blandet, med mild oppgang på den industritunge Dow Jones-indeksen, og et lite fall på Nasdaq og S&P 500.

Sterke kvartalstall fra Tesla

Dagens mest handlede aksjer ble gigantene Tesla og Amazon.

Tesla-aksjen endte opp 0,38 prosent, i forkant av annonseringen av inntjeningstallene for fjerde kvartal.

Kvartalsrapporten kunne melde om atter en gang sterke tall, med en omsetning på 24,32 milliarder dollar.

Tesla varslet nylig at det vil senke prisene på en rekke modeller. Ifølge CNBC skjedde det etter at elbilprodusenten annonserte en svakere leveringstid enn ventet.

Amazon endte opp 0,94 prosent. Selskapet kommer med sine tall for fjerde kvartal 2. februar.

Warnes Bros var blant markedets vinnere onsdag og endte med en stigning på 8,58 prosent, mens Snap endte ned 5,8 prosent og var en av dagens tapere.

Microsoft viser forsiktighet

IT-giganten Microsoft endte ned 0,64 prosent onsdag etter tegn til pessimisme fra ledelsen under presentasjon av kvartalstallene. I forrige uke sparket Microsoft 10.000 ansatte for å kutte kostnadene.

– Organisasjoner utviser forsiktighet som følge av den makroøkonomiske usikkerheten, sa Satya Nadella, daglig leder i Microsoft under kvartalstallspresentasjonen onsdag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.