Sammen med Facebook, Amazon, Apple og Google har Microsoft vært blant Wall Streets store vinnere på Wall Street så langt i år. De såkalte FAAMG-aksjene har ledet en ellevill oppgang for teknologiindeksen Nasdaq siden det innledende koronasjokket i mars, og selskapene har sett aksjekursene skyte til værs.

Siden nyttår har Microsoft-aksjen steget mer enn 35 prosent. Tirsdag legger selskapet frem kvartalsrapporten for deres første kvartal i regnskapsåret 2021. Microsoft opererer med avvikende regnskapsår.

Av den ferske kvartalsrapporten går det frem en omsetning på 37,2 milliarder dollar, og et justert resultat per aksje på 1,82 dollar. Driftsresultatet endte på 15,9 milliarder dollar, en oppgang på 25 prosent fra samme kvartal i fjor.

Dermed ble analytikernes forventninger grundig slått – for andre kvartal på rad. Wall Street ser også ut til å stille seg positive til kvartalsrapporten. Microsoft-aksjen steg 1,51 prosent i den ordinære handelen tirsdag, og fortsetter opp rundt en halv prosent i etterhandelen.

– Finansielle prestasjoner for alle bedrifter det neste tiåret vil bli definert av hvor raskt de omstiller seg til den digitale transformasjonen. Vi fortsetter med å være innovative på tvers av segmentene for å hjelpe kunder i alle bransjer, sier toppsjef Satya Nadella i en pressemelding.

Skytjenestene fortsetter å rake inn penger

Microsoft deler opp sin kvartalsrapport i de ulike segmentene der det leverer tjenester og produkter.

I kategorien «Productivity and Business Processes» endte kvartalet med en omsetning på 12,3 milliarder dollar, en oppgang på 11 prosent fra samme kvartal i fjor. I denne kategorien inngår blant annet LinkedIn og Office-produktene.

Skytjenestene fortsetter også å gjøre det svært godt under korona. Azure, som er en direkte konkurrent til Amazon Web Sevices, fikk en vekst på 48 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Segmentet som helhet dro inn 13 milliarder dollar i første kvartal, tilsvarende 118 milliarder kroner etter dagens kurs.

Omsetningen for «More Personal Computing» endte på 11,8 milliarder dollar, opp seks prosent fra samme periode i fjor. Blant annet blir innhold og tjenester knyttet til Xbox trukket frem som en viktig bidragsyter.

Slo forventningene

På forhånd var det ifølge estimater innhentet av Bloomberg ventet en omsetning på 35,7 milliarder dollar, og et driftsresultat på rett i overkant av 14 milliarder dollar.

Justert resultat per aksje (EPS) var ventet å være på 1,54 dollar.

– Vi forventer en oppside når det gjelder Wall Streets forventninger til resultatet per aksje og omsetning. Vi mener Microsofts ulike produkter (skytjenesten Azure/Office-pakken/PC) vil fortsette å dra nytte av den akselererte overgangen til det digitale på grunn av koronapandemien, heter det i en analyse fra Stifel-analytiker Brad Reback, ifølge Marketwatch.

I forrige kvartal, altså det siste i regnskapsåret 2020, fikk Microsoft en omsetning på 38 milliarder dollar, en oppgang på 13 prosent fra samme kvartal i fjor. Det var også godt over analytikernes forventninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.