Det viser kvartalsresultatet til det Fredriksen-dominerte lakseselskapet Mowi onsdag morgen.

«Etterspørselen etter laks globalt har økt med over 30 prosent på ett år», ifølge selskapet selv. På samme tid har også lakseprisen steget, noe som gir Norges største lakseselskap en kraftig marginforbedring.

Lakseprodusenten Mowi fikk et operasjonelt driftsresultat på 131 millioner euro i årets tredje kvartal. Det er en inntjeningsvekst tilsvarende 63 prosent fra samme periode i fjor.

Selskapet leverte videre rekordhøye driftsinntekter på 1035 millioner euro, mot 958 millioner i fjor.

Det er likevel noe lavere enn det analytikerne hadde ventet på forhånd, som trodde at omsetningen ville komme på 1041 millioner euro.

Ekstraordinært utbytte

Den kraftige økningen i driftsresultatet fører til at det utdeles et ekstraordinært utbytte til aksjonærene i selskapet. Mowi planlegger å dele ut totalt 1,4 kroner i utbytte per aksje i tredje kvartal. Det tilsvarer rundt 725 millioner kroner.

480 millioner kroner er i form av ordinært utbytte, mens de resterende 245 millioner kronene er i form av et ekstraordinært utbytte.

Det betyr at det Fredriksen-dominerte investeringsselskapet Geveran Trading kan innkassere rundt 100 millioner kroner i utbytte, som er den største eieren av Mowi med rundt 14,4 prosent av aksjekapitalen.

Økt slaktevolum

Selskapet slaktet 117.115 tonn laks i tredje kvartal. Det er solid over 110.000 tonn som selskapet hadde guidet på forhånd. Økningen var drevet av gode vekstforhold i norske laksemerder.

Selskapet mener selv det vil kunne øke det årlige slaktevolumet for 2021 til 455.000 tonn. Det tilsvarer en årsvekst på 15.000 tonn fra fjoråret.

Videre guider selskapet at slaktevolumet i 2022 vil øke med drøye én prosent fra i år.

Sprikende anbefalinger

Fire av syv analytikere som har oppgitt anbefaling har en kjøpsanbefaling på aksjen, mens to anbefaler hold og én salg.

Gjennomsnittlig kursmål er 246 kroner, og varierer mellom 210 kroner og 270 kroner.

Mowi-aksjen har hatt en solid oppgang på Oslo Børs det siste året, og har steget rundt 26 prosent hittil i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.