– Det åpnet seg et vindu for å selge og for å få inn industrielle langsiktige eiere. Navamedic er et veldig bra selskap, men jeg klarte ikke å være jordmor for det potensialet alene. Da får noen andre være det, sier Rikard Storvestre på telefon fra Brasil der han bor mesteparten av året.

Storvestre var inntil onsdag desidert største aksjonær i børsnoterte Navamedic med aksjer for 41 millioner kroner. Han har nå solgt nesten alt sammen, med liten gevinst ifølge ham selv, og sitter nå igjen med en post verd knappe fire millioner kroner.

Oppkjøpstopper

På kjøpersiden var investeringsselskapet Ingerø Reiten Investment Company, som eies av oppkjøpstoppene Narve Reiten og Bård Brath Ingerø. De kjøpte mesteparten av Storvestres aksjer og har nå en eierandel på 26,84 prosent i Navamedic.

Narve Reiten eier 65 prosent av Ingerø Reiten Investment Company.
Narve Reiten eier 65 prosent av Ingerø Reiten Investment Company. (Foto: Elin Høyland)

– Nå har vi fått inn en veldig solid og langsiktig eier. Det er klart at hvis du lykkes i farmasi kan du skape vanvittig store verdier. Jeg har prøvd uten å komme helt i mål, men nå håper jeg de nye eierne kan være med på å dra opp kursen og at man kan få en dobling i løpet av et år eller to, sier Storvestre.

Navamedic er et norsk medisinteknologi- og legemiddelselskap som leverer produkter til pasienter, sykehus og apotek i Norden, Baltikum, Belgia, Nederland og Luxembourg. Selskapet ble etablert i 2002, men det var først i 2014 at omsetningen begynte å ta av. De siste fire årene har selskapet hatt en omsetning på mellom 200 og 300 millioner kroner, men har gått i underskudd nesten hvert år. Hittil i år har selskapet steget 8,6 prosent på børsen.

Minst én dag

Storvestre er kjent for å ha en høy risikoprofil på sine investeringer, men er ennå ikke sikker på hvor den frigjorte kapitalen skal plasseres.

– Det skal stå i banken i minst én dag, spøker han, før han blir mer alvorlig.

– Det er greit å ha litt penger i bakhånd. Det er gode muligheter for å gjøre ting i markedet, men man skal være forsiktig når selv de store selskapene faller fire til fem prosent på én dag. Forhåpentlig er det bare en korreksjon som går over og kanskje kommer markedet tilbake i januar eller februar, sier han.

Storvestre vurderer blant annet om han skal øke eller redusere investeringen i gruveselskapet Element som har fått bank på børsen under de siste månedenes nedtur i aksjemarkedet. Også i Element er Storvestre største aksjonær.

Investerer i eiendom

Investoren, opprinnelig fra Sortland i Nordland, var tidlig på 2000-tallet blant de aller største aksjonærene i it-selskapet Opticom, der han rakk å komme ut med 17 millioner kroner i gevinst før selskapet gikk i oppløsning. Han var også en av de største aksjonærene i Norske Skog. Der kom han seg aldri unna og endte med store tap.

I tillegg til å være en meget aktiv daytrader har Storvestre også satset på eiendom i Brasil, hvor han eier en rekke hotelleiligheter, samt noen eneboliger.

– De er verdt under ti millioner norske kroner. Her får du så veldig mye for pengene, vet du, sier Storvestre, som selv nyter utsikten over kysten i Natal i Brasil der han bor i en toppleilighet over to etasjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det er ikke er nok idioter der ute. Derfor vil kryptogalskapen ta slutt
Men den etterlater seg noe meget spennende.
01:49
Publisert: