Aksjekursen i hydrogenselskapet Nel stupte først over ti prosent på Oslo Børs, men nå er fallet redusert til i overkant av seks prosent. Det er samtidig stor handel i aksjen. Nel er nå det klart mest omsatte selskapet på Oslo Børs tirsdag.

Jon Andre Løkke i Nel asa.
Jon Andre Løkke i Nel asa. (Foto: Fredrik Hagen,/NTB scanpix)

Aksjefallet kommer etter at Nels største kunde, amerikanske Nikola Motor, kom med nyheter om ny batteriteknologi. Selskapet i Salt Lake City utvikler blant annet hybridlastebiler.

Nel har steget over 80 prosent i år, og DNs børskommentator Thor Chr. Jensen skrev sist uke at investorene «for guds skyld» må komme seg ut av aksjen før 4. desember i år.

Nikola om de nye batteriene

Nikola Corporation kunngjør detaljer om selskapets nye batteri. Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag, gjengitt av nyhetsbyrået TDN Direkt.

Denne batteriteknologien kan øke rekkevidden for nåværende EV-personbiler fra 300 miles til 600 miles med liten eller ingen økning i batteristørrelse og vekt, opplyses det.

Videre vises det til at Nikola denne måneden inngikk en intensjonsavtale om å kjøpe et batteriengineering-team for å hjelpe med å bringe det nye batteriet til pre-produksjon. På grunn av konfidensialitet og sikkerhetsmessige årsaker, vil ytterligere detaljer om oppkjøpet ikke bli offentliggjort før Nikola World 2020, opplyses det.

– Dette er den største utviklingen vi har sett i batteriverdenen, sier Nikola-konsernsjef Trevor Milton.

– Vi snakker ikke om små forbedringer, vi snakker om å doble mobiltelefonens batterikapasitet. Vi snakker om å doble rekkevidden av BEV-er og hydrogenelektriske kjøretøy rundt om i verden, legger han til.

Nikola er i diskusjoner med kunder om lastebilbestillinger som kan fylle produksjonsslotter i mer enn ti år og gjøre at Nikola blir den største lastebilprodusenten i verden når det gjelder omsetning.

Datoen for Nikola World vil bli kunngjort snart, men er ventet høst 2020.

På grunn av effekten av denne teknologien vil Nikola dele IPen (immaterielle rettigheter) til alle andre OEMer, også konkurrenter, opplyses det fra selskapet.

Nikola-sjefen skriver på Twitter at Nel fortsatt er viktig for det amerikanske selskapets vekststrategi og mener hydrogen har klare fordeler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.