«Etter å ha trosset tyngdekraften i en årrekke, rammes Nel av en rekke faktorer».

DNB Markets feller en hard dom over hydrogenselskapet i en fersk analyse. Meglerhuset mener endringer i ledelsen skaper usikkerhet.

DNB Markets mener også Nel er skadelidende av økt konkurranse.

«Fra et industrielt perspektiv, fortsetter konkurrentene å ekspandere produksjonskapasitet og har sikret flere ordre enn Nel», skriver meglerhuset og trekker frem blant annet ITM, Cummins og Thyssenkrupp Nucera om aktører med uttalte ambisjoner og potensial.

DNB Markets mener det er sannsynlig at det vil bli et høyt tilbud av elektrolysører i tiden fremover, noe som kan presse prisene ytterligere ned. Meglerhuset er heller ikke nådig i omtalen av Nels ordrebok:

«Nel har igjen mislykkes med å få inn store ordre i fjerde kvartal, og henger bak konkurransemessig», skriver DNB.

Med på lasset får hydrogenselskapet et nedjustert kursmål fra ni til syv kroner og en opprettholdt salgsanbefaling. I skrivende stund er Nel-aksjen ned om lag tre prosent og handles til 11,77 kroner.

Nel-aksjen har falt mer enn 60 prosent siden toppen i januar i fjor.

Avviser

Avtroppende Nel-sjef Jon André Løkke sier at Nel-aksjen følges av en lang rekke analytikere med veldig forskjellige syn på selskapet.

– Vi fokuserer på å drive selskapet og kommenterer ikke enkeltanalyser eller aksjekursutviklingen.

– Har dere trosset tyngdekraften?

– Nel er teknologi- og markedsleder i en industri som fortsatt er i tidlig fase av industrialisering og vekst. I løpet av inneværende halvår planlegger våre kunder oppstart på to største anleggene for produksjon av grønt hydrogen i Europa basert på vår teknologi, sier han.

Løkke avviser at selskapet sliter med ordreboken.

– Vi fikk den største bindende ordren i industrien i 2020, og annonseringer om større ordre fra konkurrenter er så langt ikke bekreftet av endelige investeringsbeslutninger. Som vi rapporterte i tredje kvartal jobber vi med en pipeline av prosjekter på over seks milliarder dollar, nye og enda større ordre vil komme, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.