Det har rent inn med ordre og kontrakter for det norske hydrogenselskapet Nel i det siste.

Torsdag har selskapet mottatt to nye ordre for seks av selskapets H2-hydrogenladestasjoner i Sør-Korea. Verdien på ordrene er åtte millioner euro, tilsvarende 78 millioner kroner.

Kort tid etter bestillingen ble kjent sendte meglerhuset Sparebank 1 Markets ut en oppdatering hvor det hever kursmålet på aksjen til 9,20 kroner og fastholder sin kjøpsanbefaling.

Aksjen bykset umiddelbart til på kontraktene og analysen, og er opp åtte prosent torsdag. Markedsverdien på Nel økte med rundt 700 millioner kroner.

Hittil i år har Nel-aksjen steget 70 prosent, og ifølge Sparebank 1 Markets' kursmål på 9,2 kroner skal det være ytterligere rundt 18 prosent avkastning å hente.

Ti milliarder

«I løpet av det siste året har Nel sikret kontrakter som anslås å være verdt rundt ti milliarder kroner, inkludert tidligfase kontrakter med multi-milliarder dollar potensial og har økt egenkapitalen til en kontantbeholdning på over 700 millioner kroner uten gjeld», skriver Sparebank 1 Markets.

Nels største kontrakt kom i fjor sommer og er på flere milliarder kroner. Selskapet skal nemlig levere 448 hydrogenstasjoner med produksjonsutstyr til lastebilprodusenten Nikolo Motor Company i USA.

– Det er aldri noensinne i historien vært signert en større avtale for elektrolysører, sa Nel-sjef Jon André Løkke til DN da.

Siden har aksjen steget 170 prosent.

«Vi anslår at hydrogen begynner å bli konkurransedyktig i flere store næringer etter en rask kostnadsnedgang for fornybar energi, og at den positive utviklingen fra 2018 markerer begynnelsen av et tiår med sterk vekst», skriver Sparebank 1 Markets.

På plass i løpet av året

De seks hydrogenstasjonene som skal installeres i Sør-Korea er inngått med Nels sørkoreanske datterselskap og skal være på plass i løpet av året.

Fire av stasjonene skal installeres i Chungbuk-provinsen og to i byen Pyeongtaek.

– Vi er glad for å motta denne ordren for ytterligere seks hydrogenladestasjoner som bidrar til Sør-Koreas arbeid med å bygge hydrogeninfrastruktur. Det viser også verdien av vår lokale tilstedeværelse i Sør-Korea, sier salgsdirektør Simon Choi i Nel Korea i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.