Nel Hydrogen US, et datterselskap av Oslo Børs-noterte Nel, har fått 5,6 millioner dollar i finansiering fra det amerikanske forsvarsdepartementet, går det frem av en børsmelding tirsdag morgen.

Det tilsvarer om lag 59,5 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Pengene skal brukes til utvikling av elektrolysører for hydrogenlagring, opplyses det. Prosjektet har en varighet på 19 måneder og har en opsjon for ytterligere finansiering.

Nel er i skrivende stund verdsatt til 19 milliarder kroner på Oslo Børs, og avsluttet mandagen til sluttkurs 12,15 kroner.

Selskapets aksjonærliste er dominert av diverse norske og internasjonale fond og investeringsselskaper, med Blackrock som største eier, med knappe fem prosent av aksjene.

Nel-aksjen har falt rett over 20 prosent på børs i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.