Hydrogenselskapet Nel fikk et resultat før skatt på minus 95 millioner kroner i andre kvartal. Det er både en kraftig nedgang fra samme periode året før og langt svakere enn hva analytikerne ventet på forhånd.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg ventet snittet av analytikerne et underskudd før skatt på 69 millioner kroner.

  • Inntektene var på 122,5 millioner kroner, mot 135,8 millioner kroner i andre kvartal 2018.
  • Driftsresultat endte på minus 91 millioner kroner, mot minus 37 millioner kroner i fjor.

Eksplosjonskostnad på 35 mill.

Nel gjør en tapsavsetning på 35 millioner kroner knyttet til eksplosjonen ved Sandvika i juni. Dette er kostnader som Nel venter å ikke få dekket fra sitt forsikringsselskap.

Kontantbalansen til Nel var 698 millioner kroner ved utgangen av kvartalet etter at selskapet gjennomførte en reparasjonsemisjon.

«All-time-high» ordrereserve

Ifølge Nel var ordrereserven på en «all-time-high» ved utgangen av andre kvartal etter en rekke nye kontrakter i kvartalet.

Senest onsdag morgen meldte Nel at det investerer i det sørkoreanske selskapet Hydrogen Energy Network Co., Ltd. (HyNet) og at det samtidig mottar en kontrakt for å levere to H2Station-systemer. Den totale investeringen er på 0,8 millioner dollar, og verdien av ordren er på rundt 2,7 millioner euro.

HyNet har som mål å rulle ut 100 hydrogenfyllestasjoner innen 2022.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.