Klokken 15.24 onsdag ble Nel-aksjen satt på pause av Oslo Børs, og ble tre minutter etter fulgt av nok en børspause, men denne gangen i Next Biometrics-aksjen.

I to separate børsmeldinger skrev Oslo Børs at handelen i Nel-aksjen ble pauset på grunn av en «teknisk hendelse», mens handelen i Next-aksjen ble pauset for å undersøke kursoppgangen.

Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs innrømmer at det ble trykket feil da Next-aksjen skulle bli pauset.

– Det var en menneskelig feil. Da Next Biometrics skulle bli pauset, så trykket noen ved en feiltagelse på Nel i stedet, sier Aase.

«Uvanlig hendelse»

Aase forteller at dette skjer svært sjelden, og kaller hendelsen uvanlig.

– Når vi innfører børspauser er det en manuell prosess, i motsetning til en «circuit breaker» som er en automatisk handelspause. Man skal ha tungen rett i munnen når man gjør dette, sier Aase.

Geir Harald Aase kommunikasjonssjef Oslo Børs.
Geir Harald Aase kommunikasjonssjef Oslo Børs. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Next Biometrics produserer sensorer for fingeravtrykk, og er notert på Oslo Børs. Selskapet har en markedsverdi på 201,6 millioner kroner, og har steget rett under 40 prosent så langt onsdag. Én aksje omsettes til 2,6 kroner.

Aksjen er så langt onsdag den 49. mest omsatte på børsen.

Hydrogenselskapet Nel har vært en av årets store børsfavoritter, og er så langt onsdag børsens mest omsatte aksje, foran giganter som Equinor, DNB og Mowi. Nel stiger rundt 4,3 prosent, og omsettes til rundt 22,4 kroner. Selskapet har en markedsverdi på 31,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.