Den norske hydrogenaksjen Nel har hatt en eventyrlig utvikling på børsen og er mer enn doblet hittil i år – godt hjulpet av nye avtaler, ikke minst med den viktige amerikanske kunden Nikola.

Mandag hentet Nel omtrent 1,3 milliarder i frisk kapital gjennom en rettet emisjon, myntet på norske og internasjonale investorer. Det går frem av en børsmelding mandag kveld.

Minimum én million

Emisjonen ble annonsert da børsen stengte klokken 16.30 mandag, og meldingen om at den var fulltegnet kom samme kveld - under seks timer senere.

– Økningen av muligheter i markedet vil stille ytterligere krav til selskapet. For å forsikre videre finansiell kapasitet og fleksibilitet for å gripe disse mulighetene etterhvert som de utvikler seg, har Nel bestemt seg for å styrke sin balanse gjennom en emisjon. Overskuddet vil tillate selskapet å gå etter flere prosjekter, samt strategiske muligheter, skrev selskapet om bakgrunnen for emisjonen.

Minste tegningsbeløp var satt til 100.000 euro – litt over én million kroner.

Innen tirsdag morgen

Tegningskursen endte på 18.45 kroner, noe som utgjør en rabatt på 3,9 prosent fra Nel-aksjens sluttkurs mandag.

Selskapet falt fem prosent på Oslo Børs mandag, men er like fullt opp 120 prosent hittil i år med en aksje som handlet til rett over 19 kroner. På 12 måneder er selskapet opp 230 prosent, og siden dagens dato for fem år siden har markedsverdien til selskapet nesten tidoblet seg, og er 980 prosent opp.

Verdsettelsen er heftig: Lørdag skrev Finansavisen at Nel er priset til 70 ganger forventet inntjening i 2030.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.