New York-børsen har hatt en begredelig uke. Hver dag har de tre hovedindeksene vært oppe og vaket rundt null, og tidvis sågar i pluss, før de har endt klart i minus. Fredag skjedde det samme - og nedgangen forsterket seg kraftg mot stengning klokken 22 norsk tid og sluttet slik:

  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,90 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones endte ned 1,33 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq falr 2,72 prosent

Frykten har tatt over

Nasdaq-indeksen er nå mer enn 14 prosent lavere enn toppnoteringen i november og 7,6 prosent lavere enn ved inngangen til uken.

Både Dow Jones Industrial Average og S&P 500 kan notere seg for den tredje uken på rad med nedgang.

– Gitt den følelsesmessige nedgangen i aksjemarkedet de siste dagene, har fundamentale faktorer blitt suspendert ettersom markedshandlinger er helt knyttet til tekniske støttenivåer, sier Jim Paulsen, investeringsstrateg i Leuthold Group til CNBC.

– Inntil et nivå er nådd i denne kollapsen vil fundamentale forhold som obligasjonsrenter, økonomiske rapporter og til og med inntjening ikke ha stor innvirkning. Frykten må nå slukkes av noe stabilitet i aksjemarkedet før tradere og investorer igjen begynner å vurdere grunnleggende drivere, la Paulsen til.

Netflix til bunns

Et av teknologiselskapene som virkelig får gjennomgå er streaming-giganten Netflix, som faller hele 23 prosent. Aksjekursen er dermed tilbake på nivå med april 2020, og mer enn 40 prosent under toppnoteringen fra i fjor høst.

Grunnet til det kraftige fallet er at markedet er skuffet over abonnementsveksten, som gjerne regnes som det viktigste nøkkeltallet for streamingtjenestene, samt at lønnsomheten ble kraftig svekket i fjerde kvartal.

Da hjelper det lite at Netflix torsdag meldte om inntekter på 30 milliarder dollar i fjor, opp fem milliarder fra 2020, og at resultatet før skatt endte på 5,8 milliarder dollar, godt over 3,2 milliarder dollar året før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.