Etter flere dager med oppgang åpnet de tre ledende indeksene på Wall Street med fall torsdag. Utover handelsdagen snudde alle tre indeksene opp og Wall Street endte tredje dag på rad i pluss.

Slik ser det ut for de amerikanske hovedindeksene ved stengetid torsdag kveld:

  • Den brede S&P 500-indeksen endte opp 0,99 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen steg 0,51 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 1,36 prosent.

Den brede S&P 500-indeksen falt 0,68 prosent fra start, mens Industritunge Dow Jones falt 1,00 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq åpnet ned 0,63 prosent.

Det endte derimot i pluss for alle de tre indeksene. Nasdaq har hittil en oppgang på rundt 5,3 prosent for uken, med siste handelsdag igjen. Dow-indeksen har steget 2,3 prosent denne uken, mens S&P 500 har steget 3,5 prosent så langt.

Kraftig oppgang for Tesla

Resultatsesongen er i full gang, og investorene følger nøye med på hvordan selskapene tilpasser seg endringene i økonomien og den økende inflasjonen i USA.

Etter børsens stengetid onsdag kveld la elbilprodusent- og teknologiselskapet Tesla frem sitt kvartalsresultat. Der fremkom det at selskapet, til tross for stengt fabrikk i Kina og store nedskrivninger i kryptovaluta, fikk et sterkt resultat.

Teslas inntekter endte på 16,9 milliarder dollar for kvartalet. På forhånd var det ventet at Tesla ville ha et resultat på 1,9 milliarder dollar i andre kvartal, som ville gitt et resultat per aksje på 1,83 dollar. Resultatet per aksje endte på hele 2,27 dollar.

På Wall Street steg Tesla-aksjen nær ti prosent. For året er aksjen fortsatt ned nesten 23 prosent.

Snap Inc som la frem svakere kvartalstall enn ventet etter stengetid på New York-børsen, og stupte over 26 prosent i etterhandelen.

Kvartalsskred

Også Netflix kunne vise til et penere regnskap enn det analytikerne hadde ventet. I kvartalsrapporten, som ble lagt tirsdag, kom det frem at kundeflukten fra selskapet var lavere enn ventet og at selskapet vil få én million nye abonnenter i tredje kvartal. Aksjen stiger en drøy prosent.

Investorer trekker frem svake økonomiske rapporter og skuffende resultater for andre kvartal fra flere selskaper, som indikatorer på at markedene ennå ikke har nådd bunnen ettersom inflasjonspresset vedvarer, skriver CNBC.

– Hvis de generelle økonomiske forholdene fortsetter å stramme seg til på den nåværende banen, betyr det at amerikanske aksjer vil fortsette å trenden lavere, sier Huw Roberts, analysesjef i Quant Insight til avisen.

Omtrent 18 prosent av selskapene under S&P 500-indeksen har lagt frem sine resultater for andre kvartal. Av disse selskapene har omtrent 71 prosent slått forventningene, ifølge FactSet.

Europeisk renteheving

I Europa hevet Den europeiske sentralbanken (ECB) styringsrenten for første gang siden 2011. Sentralbankene endrer typisk rentene med 25 basispunkter av gangen, men for å få bukt med den rekordhøye inflasjonen bestemte ECB seg nå for å heve renten med 50 basispunkter.

ECB venter at inflasjonen vil forbli uønsket høy i noe tid. Det sier sentralbanksjef Christine Lagarde under en pressekonferanse torsdag, ifølge TDN Direkt.

– Prispress sprer seg over flere sektorer, svekkelsen av euroen gir også prispress, sa Lagarde, og la til at inflasjonsrisikoen er på oppsiden.

Det var midlertidig dollaren som falt etter den overraskende renteøkning torsdag. En svekket dollar kan øke andelene til teknologiselskaper, ettersom flere store selskaper i området får en del av inntektene sine utenfor USA.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA var 251.000 personer i forrige uke, viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet lagt frem torsdag, skriver TDN Direkt

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 240.000 personer, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.