De amerikanske børsene falt fra start torsdag, men hentet seg noe inn utover kvelden norsk tid. Overraskende svake arbeidsledighetstall, fortsatt usikkerhet rundt en eventuell ny koronatiltakspakke i USA og stigende smittetall bidrar likevel til å dra indeksene over på minussiden.

Ved handelsslutt viser de viktigste indeksene følgende:

  • Den brede S&P 500-indeksen, som omfatter alle de viktigste aksjene i USA, faller 0,14 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq, med Tesla og de aller viktigste teknologiaksjene, er ned 0,35 prosent. Facebook er blant aksjene som faller, og er ned 2,7 prosent. Også data- og duppedittselskapet Apple, netthandelskjempen Amazon.com og Google-søkemotoreier Alphabet er ned.
  • Nøkkelindeksen Dow Jones, som består at et utvalg på 30 selskaper, er ned 0,08 prosent.

Vil svinge

«Svingningene i markedet vil fortsette de kommende ukene mens investorene stålsetter seg for usikkerheten rundt når en koronavaksine kan bli tilgjengelig (etter at Johnson & Johnson skuffet), størrelsen og timingen på en ny amerikansk tiltakspakke, og utfallet av presidentvalget, skriver investeringsdirektør Mark Haefele i UBS, ifølge CNBC.

Direktør James Ragan i D.A. Davidson føyer til at det bare er to og en halv uke til presidentvalget, så volatiliteten – altså hvor mye aksjene svinger – vil være høy.

– Vi anbefaler kundene våre til å holde seg til kvalitetsaksjer, og holde en diversifisert portefølje, sier han, og viser til at kundene bør ha aksjer som ikke er for like og dermed svinger i takt.

Den viktige resultatrapporteringen for tredje kvartal er også i ferd med å begynne, der mange av bankene og finansinstitusjonene allerede har lagt frem tall for de tre månedene juli, august og september. Denne runden med kvartalsrapporter vil vise hvordan koronakrisen slo ut for næringslivet etter sommeren.

Oppgang for Zoom

Kursfallet torsdag forklares av flere med at de ukentlige tallene over førstegangssøkende etter ledighetstrygd i USA, de såkalte jobless claims-tallene, var svakere enn ventet. Hele 898.000 personer søkte trygd i forrige uke, det høyeste siden august. Økonomene hadde bare regnet med 825.000 nye trygdesøkere.

I tillegg må investorene fortsatt vente på at partiene i Kongressen forhandler og forsøker å bli enige om en ny krisepakke. President Donald Trump fortalte imidlertid til Fox News torsdag at han er villig til å høyne budsjettet på krisepakken.

Det er økt smitte i store deler av verden for øyeblikket, og stadig flere land og amerikanske delstater gjeninnfører nye nedstengninger og restriksjoner.

Selskapet som nyter godt av nedstengninger og hjemmekontor er videosamtale-selskapet Zoom. Torsdag hevet AB Bernstein sitt kursmål på Zoom fra 228 dollar til 611 dollar per aksje, ifølge CNBC.

Dette er det høyeste kursmålet på et større firma, ifølge databasen FactSet.

Zoom-aksjen er opp 5,4 prosent.

En kursoppgang for JP Morgan Chase og Walgreens Boots Alliance sendte Dow Jones opp fra et markant fall på begynnelsen av dagen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.