Når børsen i New York stenger tirsdag er S&P 500-, Dow Jones- og Nasdaq-indeksene opp nesten 5 prosent.

Dagen på Wall Street var preget av store svingninger, og alle de tre hovedindeksene var på minussiden tidlig på dagen, men har siden hentet seg opp igjen.

Mandagen var preget av børser som stupte som følge av koronafrykt og oljeprisfall.

Ved børsstenging i New York mandag var Dow Jones-indeksen ned 7,79 prosent, S&P 500 ned 7,61 prosent og Nasdaq-indeksen ned 7,29 prosent. Dette er det største fallet de tre indeksene har opplevd i løpet av én dag siden 2008, skriver CNN.

Tirsdag har altså indeksene hentet inn nesten halvparten av fallet som kom mandag.

Slik gikk det for de tre største indeksene:

  • S&P 500: opp 4,94 prosent
  • Dow Jones: opp 4,89 prosent
  • Nasdaq: opp 4,95 prosent

Noen selskaper som har gått opp på den amerikanske børsen i dag:

  • JP Morgan: opp 7,77 prosent
  • Apple: opp 7,20 prosent
  • Microsoft: opp 6,84 prosent
  • Walt Disney: opp 6,81 prosent
  • Visa: opp 6,70 prosent
  • Intel: opp 6,16 prosent
  • Tesla: opp 6,14 prosent

Oljeprisene opp

Innhentingen har trolig også sammenheng med at oljeprisene har steget økt gjennom hele tirsdagen.

Prisen for nordsjøolje (brent crude) er opp over 13 prosent og texansk råolje (WTI crude) er opp over 11 prosent ved stenging på New York-børsen.

WTI-prisen, som er særlig viktig for amerikanske oljeselskaper, som ExxonMobil, lå ved børsstenging på 34,66 dollar fatet, mens spotprisen for nordsjøolje var på 37,67 dollar fatet.

Vil kutte i arbeidsgiveravgiften

Kursløftet på Wall Street kommer blant annet etter at USAs president Donald Trump i en pressekonferanse varslet at han jobber med å få på plass kutt i arbeidsgiveravgiften for å hjelpe økonomien gjennom koronasituasjonen.

I tillegg nevnte Trump at han vil prøve å finne mulige løsninger for dem som får betalt for timene de jobber, slik at de ikke ender i en posisjon der de ikke får nok jobb som følge av viruset.

Den såkalte VIX-indeksen, som måler volatiliteten på samleindeksen S&P 500 har falt nær 14 prosent i løpet av dagen, etter å ha nådd et nivå mandag som er det høyeste siden finanskrisen. Rentene på de lange amerikanske statsobligasjonene har også gått opp – tiårsrenten er nå på 0,62 prosent, etter å ha vært på historisk lavt nivå, rett over 0,3 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.