Den delvis norske kryptovalutaen Iota vokste i løpet av fjoråret opp som en av de aller største digitale valutaene. Bak Iota står blant annet Kongsberg-mannen David Sønstebø.

Teknologien bak kryptovalutaen skal være desentralisert og sikre transaksjoner av verdier og data, og kan implementeres i gjenstander for at de skal bli «smarte».

Nå har Iota, ved stiftelsen Iota Foundation, inngått et samarbeid med det børsnoterte fingersensorselskapet Next Biometrics.

Sammen skal de to klekke ut løsninger for å integrere tingenes internett (IoT) i Nexts teknologi.

Iota i sensorer

Next skal integrere Iotas teknologi i et utvalg av sine sensorprodukter.

– Vi ser frem til å jobbe med Iota mot å utvikle nye standarder for sikker, praktisk identifisering for markedet for tingenes internett. Ved å kombinere Iota Foundations standarder for samhandling mellom IoT-enheter og våre sikre biometriske sensorer vil vi tilrettelegge for sikre transaksjoner gjennom mange IoT-applikasjoner, sier Alain Faburel, sjef for salg og markedsføring i Next Biometrics.

Desentralisert

Sønstebø er den opprinnelige grunnleggeren bak Iota, men fikk med seg et internasjonalt team med Sergej Ivancheglo, Dominik Schiener og Sergej Popov. Kryptovalutaen ble etter hvert lagt i stiftelsen og jobber mot å utvikle og standardisere såkalt «Distributed Ledger Technology» (DLT).

Det forbindes ofte med blokkjedeteknologi som står bak kryptovalutaen. DLT er kort fortalt et digitalt system for å lagre transaksjoner av verdier og data. De blir lagret på flere plasser samtidig i stedet for i en sentralisert database. Alle deltagere i nettverket hvor informasjonen er lagret vil prosessere og verifisere hver enkelt transaksjon, slik at man er enige om hva som har skjedd og ikke kan fuske med systemet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er grunnen til at Norges Bank vil være forsiktig med å øke renten
00:00
Publisert: