Fingersensorselskapet Next Biometrics la tirsdag morgen frem resultater for tredje kvartal, hvor selskapet melder om en omsetning på 17,6 millioner kroner.

Det var litt over forventningene på forhånd, hvor selskapet hadde regnet med en omsetning i tredje kvartal på 17 millioner.

Likevel er det en nedgang på hele 42 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Da hadde selskapet en omsetning på 30,2 millioner.

Resultat før skatt ender på minus 31,2 millioner kroner, og et driftsresultat på minus 35,4 millioner kroner.

– Som nyutnevnt CEO noterer jeg at resultatet for tredje kvartal ikke er i tråd med investorers forventninger. Vi er akkurat nå midt i en 100 dagers evalueringsprosess der vi har identifisert styrker og områder som kan forbedres. Når det er sagt, er selskapet ikke på et sted der vi kan unngå en midlertidig omsetningspåvirkning som følge av at vår største kunde har redusert sine bestillinger, sier Next-toppsjef Peter Heuman i en melding.

I tråd med forventningene

I rapporten skriver selskapet at det har tatt nedskrivninger på nøyaktig tre millioner kroner, som var akkurat i tråd med forventningene. Kontantbeholdningen ved utgangen av tredje kvartal er på 131,7 millioner kroner.

– Færre forsendelser til den amerikanske tier-1 notebook-kunden er ventet å påvirke omsetningen i fjerde kvartal og tidlig i 2020. Selskapet vil fortsette med å ekspandere kundebasen og generere inntekter på tvers av markeder, heter det i rapporten.

I rapporten varsler selskapet at de venter redusert omsetning i fjerde kvartal og tidlig i 2020. Dette skal være grunnet færre forsendelser til amerikanske tier-1-notebok-kunder.

Kriseemisjon

Next opplevde tidlig i 2019 et knusende børsfall, da de gjennomførte en kriseemisjon hvor de hentet inn 160 millioner kroner.

Torstein Tvenge, som på den tiden var den femte største aksjonæren i selskapet, tok nesten 30 millioner i papirtap over ti uker på slutten av 2018 og starten av 2019.

I en melding etter emisjonen opplyste Next at privatinvestor Haakon Sæter tegnet seg for, og ble tildelt, 625.000 aksjer i Next til kurs åtte kroner. Den gangen betydde det at Sæter hadde skutt inn fem millioner i frisk kapital i selskapet.

I mai kom også nyheten om at den tidligere toppsjefen Ritu Favre hadde gått av, etter svake resultater i første kvartal.

– På en eller annen måte tas det ikke imot på riktig måte. Fra et selskapssynspunkt har vi levert på de tingene vi har sagt vi skal gjøre og kundene våre er spente på produktene våre. Det ser ut til å være et etterslep i sentimentet, sa Favre til TDN Direkt den gangen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.