Teknologiselskapet Next Biometrics Group, som utvikler fleksible fingeravtrykksensorer har vært en real berg og dalebane for investorene de siste årene. Siden toppnoteringen på 179 kroner i oktober 2016 har imidlertid de fleste pilene pekt nedover og aksjen handles i dag for rundt 57 kroner per aksje. Dette utgjør et verdifall på rundt 68 prosent.

– Kursutviklingen er skuffende. Ting har tatt lengre tid enn det vi ventet, og mange investorer er blitt utålmodige. Den sure stemningen har ført til at stadig flere selger og kursen har gått stadig lavere, sier investor Haakon Sæter.

Han har lenge hatt ståltro på Next Biometrics Group og er i dag blant de største investorene i selskapet. Sæter anslår at aksjeposten i selskapet har en gjennomsnittlig kostpris på mellom 80 og 90 kroner, og han sitter derfor foreløpig med et tap på mellom 19 og 27 millioner kroner på investeringen.

– Investerte altfor mye

I februar i år hentet Next Biometrics 156 millioner kroner i en kapitalinnhenting med tegningskurs på 134 kroner per aksje.

– I etterpåklokskapens lys er det klart at jeg investerte altfor mye i den emisjonen, sier Sæter.

Siden den gang har aksjekursen mer enn halvert seg. Sæter forteller at han har kjøpt seg opp «jevnt og trutt» under fallet. Torsdag flagget han at eierandelen i Next Biometrics Group nå har kommet opp i over fem prosent, etter at han har kjøpt ytterligere 33.000 aksjer i selskapet.

– Jeg mener at aksjen har falt for mye, og har stor tro på at selskapet vil lykkes med sine fleksible fingeravtrykkssensorer, sier Sæter.

Håper selskapet sikrer kontrakter

Han viser til at mens de fleste konkurrentene produserer silisium sensorer som vil kunne være porøse dersom de bøyes, vil de fleksible sensorene som Next Biometrics utvikler kunne bøyes uten å ta skade av det.

– Dette er teknologi som har mange mulige anvendelser. Det avgjørende nå er at Next Biometrics klarer å sikre seg noen større kontrakter og kommer ordentlig i gang med produksjonen av sensorene, sier Sæter.

Han håper at selskapet kan få til en avtale med en av de store leverandørene av betalingskort. For å få til dette må imidlertid selskapet bevise at sensorene kan produseres billig nok til at denne typen anvendelse kan forsvares.

Satser på Norwegian

Av andre aksjer Sæter har satset på i sommer trekker han frem flyselskapet Norwegian. Da DN snakket med Sæter i slutten av juli trakk Fredrikstad-investoren frem nettopp Norwegian som en av aksjene han hadde mest tro på. Siden den gang har aksjen steget fra rundt 180 kroner til over 230 kroner per aksje.

– Sånn er det i aksjemarkedet. Ting går opp og ned, og det er ikke alltid så lett å bli klok på kursbevegelsene, sier Sæter.

Han sier at med torsdagens store innsidekjøp i flyselskapet ser Norwegian-aksjen fortsatt spennende ut. (Vilkår)

Juncker med ny visjon for EU
Nå kan det bli europeisk presidentvalg. Les Kjetil Wiedswangs kommentar i lenken under
00:33
Publisert: