Den siste månedene har en rekke profilerte finansfolk forlatt Swedbank i Oslo. 

Fra før har rundt 20 personer  sluttet i Swedbank for å starte i Sparebank 1 Markets. Blant dem som har forlatt Swedbank, er Pål Ringholm, Peter Hermanrud, Ove Gusevik og Harald Magnus Andreassen. 

Sist ut døren er Hans Erik Jacobsen, som har toppet en rekke kåringer over landets beste aksjeanalytiker for sin innsikt i industrisektoren og luftfart. Senest 1. september er han å finne hos Nordea. 

1 Hvorfor bytter du jobb?

– Hovedsakelig fordi jeg har fått et tilbud fra Nordea, som er ledende på aksjeanalyse og i tillegg er den største aktøren i Norden. Det er et veldig spennende tilbud som det var vanskelig å si nei til. 

2 Blir du ikke lei av å drive med aksjeanalyse?

– Nei, jeg gjør ikke det. Heldigvis ikke. Jeg synes det er utrolig spennende, ellers hadde jeg ikke holdt på ennå. Jeg synes det er et fascinerende yrke hvor det skjer mye hele tiden. Det gjør yrket spennende og utfordrende. Det er mange hyggelige og svært kompetente folk som jobber i bransjen, både kolleger og ikke minst på kundesiden. I tillegg har man kontakt med folk på et høyt nivå hos bedriftene en følger.

3 Tror du det blir store forandringer når du går fra Swedbank til Nordea?

– Selskapene og bransjene jeg skal følge er det samme. Men jeg vil nok få mye inspirasjon fra et større nordisk analysemiljø enn det har vært i Swedbank. Swedbank har også hatt et fantastisk godt analysemiljø i Norge, men Nordea har en vesentlig større nordisk plattform. 

4 Har bransjen forandret seg mye siden du startet?

– Det er egentlig snudd helt på hodet. Den gang var mye av utfordringen å få fatt i informasjonen og vi brukte mindre tid på å bearbeide og kommunisere den. I dag sitter stort sett alle på den samme informasjonen. Nå er det mye mer vurderingen av informasjonen, og vi har mer det vi kaller «information overload». Du må vite hvilken informasjon du skal bruke. Nå er jobben dessuten mye mer utadvendt, med reising, bedriftsbesøk, direkte kontakt med kunder og mye mer personlig rådgivning enn det var tidligere. Før lå kundekontakten hovedsakelig hos meglerne, men det har endret seg. Analytikerne sitter nå med like mye kundekontakt og er ansvarlig for å følge opp disse personlig.

5 Blir det karantene og lang ferie nå som du har sagt opp?

– Vi er enige om at jeg den nærmeste tiden skal jobbe som normalt. Jeg har seks måneders oppsigelsestid, så det blir sikker litt lenger ferie enn det jeg pleier å ha, men det er ikke endelig avklart ennå. Jeg er glad i å være i båt, og jeg er glad i å være på Sørlandet. Så det blir nok å være mer i båt på Sørlandet enn det jeg pleier å være.

Normalt tar jeg tre uker sommerferie, men ikke i strekk. Jeg er stort sett inne i Oslo når resultatene til selskapene jeg følger kommer, og de rapporterer midt på sommeren. Da pleier jeg å være på plass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.