Fredag, like etter at Børsen stengte, ble det i en melding fra Nordic Nanovector kjent at Erik Skullerud går av som administrerende direktør. Ett år etter at han trådte inn i rollen som Nanovector-sjef.

Finansdirektør Malene Brondberg overtar på midlertidig basis etter Skullerud og vil gå inn i rollen som kombinert finansdirektør og administrerende direktør i selskapet.

– Det er viktig at vi gjør endringene som er nødvendige for å omstrukturere virksomheten vår under de vanskelige omstendighetene vi står overfor, sa styreleder Jan H. Egberts i en melding fredag.

– For å minimere kostnadene har vi nå gjennomført bemanningsreduksjoner på alle nivåer i selskapet.

Mer informasjon om restruktureringen vil gis i selskapets kvartalsrapport for andre kvartal som kommer 31. august, opplyses det i meldingen.

Varslet restrukturering

Skulleruds avgang kommer en uke etter at det ble klart at selskapet hadde ansatt Carnegie for å «utforske strategiske alternativer».

Nordic Nanovector skrev da at målet var å «optimalisere verdien for aksjonærene i etterkant av beslutningen som nylig ble tatt om å avslutte studien knyttet til kreftbehandlingslegemiddelet Betalutin.

Betalutin er selskapets hovedprodukt, og samtidig som studien ble avsluttet, ble det besluttet at selskapet skal restruktureres.

– Avgjørelsen om å avslutte «Paradigme»-studien var ekstremt skuffende. Som en konsekvens, er vi nå fokusere på å oppnå et utfall for selskapet som skapes mest mulig verdi for aksjonærene. Vi tror dette bør inkludere det å utforske alle strategiske alternativer, og som en ledende finansiell rådgiver i Norden, er Carnegie sterkt posisjonert til å hjelpe oss med dette, sa styreleder Jan H. Egberts.

Nordic Nanovector varslet tidlig i juli at det som en konsekvens av avslutningen av Paradigme-studien skulle restrukturere selskapet.

Nordic Nanovector gir ingen forsikringer om utfallet eller tidspunktet for gjennomgangsprosessen som utføres av Carnegie.

Selskapet har ikke til hensikt å gi noen ytterligere offentlige kommentarer angående gjennomgangen før den er fullført, eller dersom selskapet bestemmer at offentliggjøring er nødvendig eller hensiktsmessig, opplyses det i meldingen.

Avsluttet hovedstudie etter for lav rekrutering

Paradigme-studien var lymfekreftselskapets hovedstudie, og ble avsluttet i begynnelsen av juli.

I juni meldte selskapet at styret hadde besluttet å ta en omfattende gjennomgang av studien, da for få pasienter var blitt rekruttert.

Selskapet har stadig måttet utsette studiet på grunn av manglende rekruttering, og koroanpandemien gjorde det heller ikke lettere.

Studiet rettet seg mot en relativt sjelden type lymfekreft, follikulært lymfom, som er en undergruppe av non-Hodgkin lymfom, som regnes som uhelbredelig.

Nordic Nanovector-aksjen har falt over 90 prosent så langt i år, og endte fredagen med en nedgang på 3,4 prosent til sluttkurs 2,17 kroner. Selskapet verdsettes dermed til 251,8 millioner kroner på Oslo Børs.

Største eier i Nordic Nanovector er Folketrygdfondet med 9,5 prosent av aksjene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.