Selskapet det dreier seg om er norske Nordic Semiconductor, som produserer integrerte kretser til bruk i trådløs teknologi.

Aksjen har steget nesten 50 prosent i år og stengte torsdag på kurs 83,60 kroner.

ABG-analytiker Engebakken påpeker at Nordic Semiconductor ikke er alene om å ha steget mye på børsen de siste månedene, men viser til at de har gått mer opp enn sammenlignbare selskaper.

Engebakken omtaler Nordic Semiconductor som et norsk it-eventyr.

– Spørsmålet er hvor mye større og lenger dette eventyret kan bli, sier Engebakken.

Han tror at selskapet har potensial til å nå en markedsverdi på fem milliarder dollar, eller 47 milliarder kroner. Selskapet er i dag verdt nesten 15 milliarder kroner.

– Vi ser at det er god tilstrømming av nye kunder som utvikler nye chiper. Forholdene ligger til rette for et nytt «business-momentum», sier Engebakken.

Tror aksjen skal til 100

Onsdag oppjusterte ABG sitt kursmål på selskapet fra 70 kroner til 100 kroner per aksje. Torsdag stod aksjen i rundt 84 kroner. Kursmålet er den kursen meglerhuset ser for seg at aksjen vil stå i over de neste 6 til 12 månedene.

Engebakken forklarer det nye kursmålet med at de reviderte inntjeningsestimatene peker oppover. Han viser til at nøkkeltallet «earnings per share», resultat per aksje, er justert opp med 24 prosent for neste år.

– Kursmålet på 100 kroner reflekterer at estimatene er revidert opp, hvor kursen står i dag og hva vi tror aksjen er verdt på sikt, sier Engebakken, som har det klart høyeste kursmålet for it-selskapet med andre analytikere.

Nordic Semiconductor er populær også blant andre analytikere – selskapet er en av favorittaksjene til it-analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities.

– Selskapet har en solid ordrebok som burde støtte inntekter på kort sikt, og flere potensielle triggere, sa hun til DN i mai, og sa hun ikke blir overrasket om Nordic Semiconductor blir valgt som leverandør dersom Apple lanserer en sporingsbrikke i år.

Rekordhøy ordrereserve

Fredag forrige uke meldte selskapet at de har sett en høyere etterspørsel i andre kvartal enn tidligere ventet og de anslår at omsetningen vil lande på 86–88 millioner dollar. I første kvartal fikk selskapet et resultat før skatt på 1,9 millioner dollar, opp fra et underskudd på minus 6,6 millioner dollar fra året før.

Ved utgangen av første kvartal var ordrereserven rekordhøy særlig grunnet høyere etterspørsel i Norden fra helsesektoren og PC-utstyr.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.