Den fransk-italienske chipprodusenten STMicroelectronics vurderer å legge inn et bud på Nordic Semiconductor etter innledende samtaler med Nordic Semiconductor, melder den italienske avisen MF, ifølge Reuters torsdag.

Flere detaljer om det mulige oppkjøpet er per nå ikke kjent. Men Nordic Semiconductor avkrefter at selskapet har vært i kontakt med dem.

STMicroelectronics er blant Europas største brikkeprodusenter.

Nordic Semiconductor-aksjen steg så mye som 11,8 prosent torsdag til kurs 219 da Reuters-nyheten ble kjent.

– Rykte

Finansdirektør Pål Elstad i Nordic Semiconductor forteller til DN at Nordic Semiconductor er helt ukjent med det mulige budet.

– Jeg kan avkrefte at vi har vært i dialog. Dette er et rykte vi ikke vet hvor kommer fra og utover det har jeg ingen kommentar, sier senior visepresident IR Ståle Ytterdal i Nordic Semiconductor.

Bare det siste året har selskapets aksje steget med 230 prosent. Selskapet har en markedsverdi på 41,4 milliarder kroner.

Knallresultater

For årets første kvartal kunne Nordic Semiconductor melde om følgende resultater:

Inntektene endte på 143,2 millioner dollar, mer enn en dobling fra første kvartal 2020 da inntektene var 70,2 millioner dollar.

Driftsresultatet var 15,7 millioner dollar, opp fra minus 2,1 millioner dollar i samme periode i fjor.

– Etterspørselen forblir sterk i alle våre sluttbrukersegmenter ettersom trådløs tilkobling finner vei inn i alle nye applikasjoner i et bredt spekter av bransjer og sektorer. Vi mottar stort volum av ordre fra et økende antall tier-1-kunder og forblir markedsleder i det brede markedet, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen i en melding.

Inntektene på 143,2 millioner dollar er 13 prosent høyere enn hva de var i fjerde kvartal 2020. Mesteparten av inntektene stammer fra såkalte bluetooth-inntekter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.