– Både våre distributører og deres kunder venter i øyeblikket på konsekvensene av de pågående handelsspenningene mellom USA og Kina. Det påvirker salgene for dette kvartalet, og også anslått vekst fremover. Denne usikkerheten reduserer også vår synlighet, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor.

Selskapet produserer og selger integrerte kretser til bruk i trådløs teknologi.

Setter en demper på forventningene

Nå varsler selskapet svakere omsetning på grunn av handelskrigen.

  • Selskapet hadde tidligere sett for seg en omsetning i andre halvår på den lave delen av intervallet 150 til 160 millioner dollar og en vekst i bluetooth-salget på 20 til 25 prosent.
  • De nye anslagene viser en ventet omsetning på 140 millioner dollar og en bluetooth-vekst på fem til syv prosent i andre halvår.

Det gjør at Nordic Semiconductor venter en omsetning på 270 millioner dollar for året samlet og en bluetooth-vekst på 20 til 25 prosent.

Aksjene til selskapet faller kraftig på børs og er etter en knapp time ned 14 prosent.

Ikke bekymret

Bruttomarginen ventes å forbli på rundt 50 prosent i andre halvår. Handelskrigen har ifølge selskapet svekket etterspørselen etter produkter.

– Men ser vi forbi denne kortsiktige volatiliteten forblir vi trygge på at globale megatrender slik som økt etterspørsel for tilkoblede enheter fra internett of Things, sterk interesse for helseløsninger og smarte hjem-løsninger, støtter opp om en fortsatt sterk vekst for oss fremover, sier Svenn-Tore Larsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske julekalender | Luke 3: Julefylla har skylda
Da George Washington vant juleslaget i Trenton
01:33
Publisert: