Søndag kveld kuttet den amerikanske sentralbanken Fed renten til null, og varslet en gigantisk krisepakke. Oljeprisen falt etter nyheten, og handler nå for 31,8 dollar fatet.

Hittil i år har hovedindeksen på Oslo Børs falt 27,5 prosent, og også her har politikerne varslet en gigantisk krisepakke.

Etter en brutal serie børsfall den siste tiden, stengte Oslo Børs' hovedindeks opp 3,7 prosent på fredag. De toneangivende amerikanske indeksene gjorde det vesentlig bedre, og stengte over ni prosent i pluss alle sammen.

Tross nye løfter om hjelp fra norske og internasjonale politikere, venter Analytiker Roger Berntsen i Nordnet at børsen åpner ned mandag morgen.

– Ny nedgang i vente til tross for at Fed kuttet renten til null søndag kveld, skriver Berntsen i sin analyse.

Selv om den voldsomme oppgangen på Wall Street forrige fredag var uventet, påpeker Berntsen at vi har sett tilsvarende svingninger under andre kriser, inkludert i 2008.

– Med andre ord, når usikkerheten er som nå kan/bør man som investor være forberedt på det verste til enhver tid. Historiene har for øvrig vist at for de selskapene som kommer igjennom den neste krisen kommer styrket ut av den, skriver Berntsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.