Toppsjef David B. Cook i oljeselskapet Noreco og styret er blitt enige om at Cook går av med umiddelbar virkning, ifølge en melding mandag morgen.

– Vi vil takke Cook for hans bidrag til Noreco og ønsker ham lykke til i fremtidige prosjekter, sier styreleder Riulf Rustad i samme melding.

Til DN utdyper han:

David B. Cook i Noreco går på dagen.
David B. Cook i Noreco går på dagen. (Foto: Noreco)

– Noreco har ikke utviklet seg som sammenlignbare selskaper har i den perioden han har vært sjef, sier han.

– Har han fått sparken?

– Vi er enige om at han har sluttet i dag, sier Rustad, som ikke ønsker å gå enda nærmere inn på hvorfor.

Det har foreløpig ikke lykkes DN å få en kommentar fra Cook.

Aksjen bak oljeprisen

I tillegg til å være styreleder har Rustad også eierandeler i Noreco gjennom sitt private investeringsselskap Ousdal. Han eier 0,6 prosent av aksjene i Noreco, som mandag er priset til rundt 22 millioner kroner.

– Som investeringsobjekt har vi det siste halvannet året utviklet oss svakere enn de det er naturlig å sammenligne oss med, i et sterkt oljemarked, sier han.

Noreco-aksjen har steget 4,59 prosent hittil i år. Oljeprisen har steget 46 prosent i samme periode.

Overtar midlertidig

Finansdirektør Euan Shirlaw tar over den formelle rollen som fungerende sjef i Noreco.

– Det blir «business as usual» for oss. Organisasjonen fungerer utmerket, og vi kommer nok på nyåret til å se etter mulig ny sjef. Vi føler ikke vi har noe hastverk med det, sier Rustad.

Cook ble ansatt som sjef for Noreco i juli i fjor. Da ble hans suksessrike meritter fra ledende roller i olje og gass trukket frem, blant annet hans stillinger i Ineos og gamle Dong Oil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.