En av de fire produksjonslinjene ved Hydros deleide aluminiumverk Albras i Brasil er stengt ned lørdag morgen lokal tid. Det opplyser selskapet i en børsmelding.

Strømbruddet oppsto i en elektrolyselinje ved Albras på grunn av en intern kraftdistribusjonsfeil, noe som førte til en nedstenging av den berørte linjen.

Den berørte linjen produserer årlig 110.000 tonn flytende aluminium. De tre andre linjene på Albras er ikke berørt og går som normalt.

Oppstart vil ta flere måneder

Albras er Sør-Amerikas største aluminiumsverk og også et av Hydros største anlegg. Ifølge Hydros informasjonsdirektør Halvor Molland vil det ta flere måneder før anlegget kommer tilbake i full kapasitet.

– Nå er det et etterarbeid hvor de jobber med å forberede linjen best mulig for en oppstart. En oppstart av denne linjen kommer til å ta flere måneder, sier han.

Når linjen startes opp igjen, vil det skje gradvis.

Han kan ikke si noe om de økonomiske konsekvensene på nåværende tidspunkt.

– Dette vil ha en finansiell implikasjon, men det er for tidlig å anslå omfanget, sier Molland.

Det har ikke skjedd noen personskader i forbindelse med strømbruddet og nedstengningen av produksjonslinjen.

– Det er den faktoren som har høyest prioritet. Det er en risiko knyttet til en sånn hendelse. Det er også en faktor som påvirker vurderingene som blir gjort underveis, sier Molland.

Eier halvparten

Albras er Brasils største produsent av primæraluminium, og har en samlet produksjonskapasitet på 460.000 tonn årlig. Hydro eier 51 prosent, mens de resterende 49 prosentene eies av Nippon Amazon Aluminium Co. Ltd.

Ifølge Hydros årsrapport for 2020 utgjorde Albras' interne inntekter 3,38 milliarder kroner det året.

Albras er lokalisert i byen Barcarena i Pará-regionen nord i Brasil, ved siden av Hydros aluminaraffineri Alunorte.

Norsk Hydro er det fjerde største selskapet på Oslo Børs, med en markedsverdi på rundt 160 milliarder kroner. Selskapet legger frem resultater for fjerde kvartal tirsdag neste uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.