Børsnoterte Norske Skog satser tungt på emballasjemarkedet i Europa, og skal fra andre halvår i 2021 investere om lag 350 millioner euro over en 18 månedersperiode.

Det tilsvarer rundt 3,8 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Det opplyser selskapet i en børsmelding onsdag morgen.

Selskapet planlegger å konvertere to avispapirmaskiner til produksjon av bølgepapp basert på returpapir, opplyses det.

«Dette er i tråd med selskapets strategi om å bevege seg inn i markeder med høye marginer og vekst. Konverteringene på Golbey og Bruck vil introdusere 765.000 tonn med konkurransedyktig bølgepappkapasitet for å møte den økende etterspørselen etter fornybar emballasje», skriver Norske Skog i meldingen.

Norske Skog-aksjen har siden børskrakket i mars steget om lag 26 prosent på børs. Før handelen starter onsdag står aksjen i kurs 34,35 kroner. Selskapet har en markedsverdi på børsen på 2,8 milliarder kroner.

Konsernet har om lag 2300 ansatte i fem land og har hovedkontor i Norge. Selskapet driver med produksjon av avispapir.

Produksjonsstart i 2023

– Dette er en milepæl for Norske Skog på veien mot å bli en ledende europeisk emballasjeprodusent gjennom konvertering av publikasjonspapirkapasitet. Vi vil fortsette arbeidet med å diversifisere vår produktportefølje inn mot markeder med høye marginer og vekst, samt maksimere kontantstrømmen fra publiseringspapirvirksomheten. Norske Skog vil fortsette å være en pålitelig partner og langsiktig leverandør av høykvalitetspapirprodukter til våre kunder. Dette markerer et viktig skritt i utviklingen av et fremtidsrettet Norske Skog, og det vil øke den langsiktige verdien for alle interessenter, sier Norske Skogs styreleder John Chiang, som også representerer den største aksjonæren Oceanwood.

Investeringene forventes å generere en årlig ebitda på cirka 70-80 millioner euro ved full kapasitetsutnyttelse, basert på historiske priser for bølgepapp og returpapir.

Endelige investeringsbeslutninger planlegges i første halvdel av 2021, med planlagt produksjonsstart i første halvdel av 2023.

Full kapasitetsutnyttelse innen 2025

Maskinene som konverteres, vil kun oppleve en midlertidig produksjonsstans på tre måneder i den siste fasen av prosjektet, og full kapasitetsutnyttelse er forventet innen utgangen av 2025, opplyses det.

– Økt fokus på fornybar emballasje og sterk vekst i netthandel er viktige drivere for emballasjemarkedet. Med konverteringsinvesteringene i Golbey og Bruck vil vi møte disse trendene med ny og kostnadsledende kapasitet. Begge fabrikkene ligger i nærheten av de store forbrukermarkedene for bølgepapp i kontinental-Europa, har etablert tilgang til resirkulert fiber og representerer noen av de beste konverteringsmulighetene i markedet, sier Norske Skogs konsernsjef Sven Ombudstvedt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.