En av aksjene som tas inn i varmen i meglerhuset Pareto Securities’ månedsportefølje for februar, er John Fredriksens nye riggselskap Northern Drilling.

Meglerhuset trekker frem at det fortsatt er positivt til utsiktene for høyspesifikasjonsrigger for røffe farvann, altså rigger som jobber på de mest krevende områdene. Northern Drilling har en flåte med to rigger som kan operere i slike forhold, der begge har forventet levering i 2019.

– Med kapasitetsutnyttelse på nær 100 prosent for slike rigger, forventer vi at dagsratene fortsetter å tikke oppover i løpet av 2018, skriver Pareto Securities i januarrapporten.

Hentet to milliarder i november

Etter over tre år med et historisk krevende riggmarked og perioder med nær uholdbare dagsrater, har aktiviteten omsider begynt å ta seg opp i Nordsjøen.

– Northern Drilling står godt posisjonert når riggmarkedet for alvor begynner å ta seg opp igjen, uttalte analysesjef og rigganalytiker Chr. Fredrik Lunde i Carnegie til DN denne uken.

Riggselskapet, som ble startet i begynnelsen av fjoråret, hentet i november 250 millioner dollar, tilsvarende to milliarder kroner. Ved emisjonen fungerte Pareto Securities som tilrettelegger sammen med Fearnley Securities, Carnegie og Nordea.

Riggaksjen er notert på Oslo Axess og handles torsdag ettermiddag til kurs 66 kroner. Det tilsvarer en oppgang på 4,25 prosent i år.

Ser oppside i Golden Ocean

De andre aksjene som kommer inn i februar er Petroleum Geo-Services, Schibsted A, Scatec Solar og Wallenius Wilhelmsen Logistics. Meglerhuset beholder Golden Ocean Group, Komplett Bank, Lerøy Seafood Group, Statoil og Yara.

Pareto trekker blant annet frem Golden Ocean-aksjen som en meglerhuset har tro på med et kursmål på 85 kroner. Aksjen er torsdag ettermiddag opp 2,75 prosent så langt i år til kurs rundt 68 kroner.

Nykommeren Petroleum Geo-Services tas inn samtidig som det doblet resultatet i fjerde kvartal og knuste forventningene. Seismikkselskapet fikk et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 123 millioner dollar, mot 53 millioner dollar i samme periode i fjor. Det var godt over forventningene på 106 millioner dollar.

Tar gevinst

Høyest avkastning i januar ga elektronikkprodusenten Kitron, med en oppgang på 18 prosent, mens Protector Forsikring og tørrbulkrederiet Golden Ocean Group fulgte etter med avkastning på henholdsvis 3,8 og 2,9 prosent.

Nå tar Pareto gevinst og kvitter seg med Kitron og Protector i februarporteføljen. Også laksekjempen Grieg Seafood kastes på dør etter å ha falt 5,6 prosent i januar.

– Det på fortsatt usikkerhet omkring lakseprisene i 2018, skriver meglerhuset om Grieg Seafood-nedgangen.

I årets første måned falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,4 prosent. Den ble dermed slått av Pareto Securities’ månedsportefølje, som endte opp 0,8 prosent i januar.

– Fire aksjer slo hovedindeksen, mens fire underpresterte, skriver Pareto i porteføljerapporten for januar.(Vilkår)

DNs vinanmelder Merete Bø forteller deg hvilke Burgund-viner det gjelder å sikre seg i år.
Merete Bø vinanmelder i DN anbefaler deg viner fra Burgund-slippet på Vinmonopolet torsdag.
04:07
Publisert: