Flyselskapet Norwegian Air Shuttle steg hele 20,2 prosent på Oslo Børs fredag etter flere positive oppdateringer til markedet.

Fredagens oppgang er den største for aksjen i løpet av én enkelt handelsdag siden aksjen ble notert i desember 2003.

Norwegians trafikktall som ble lagt frem i morgentimene fredag viste blant annet en yield på 0,37 kroner. I tillegg kom selskapet med en oppdatering torsdag ettermiddag der guidingen for kapasitetsvekst i 2018 oppjusteres til 40 prosent fra tidligere 35 prosent, mens enhetskostnadsestimatet for 2018 endres til 0,39-0,395 kroner eksklusive avskrivninger fra tidligere 0,38-0,39 kroner, på grunn av høyere ventede drivstoffkostnader.

DNB Markets mener det er positivt at den reviderte guidingen impliserer en lavere enhetskostnad dersom drivstoff holdes utenfor, men mener det fortsatt kan være en nedside på konsensusestimatene.

«Dersom man legger til grunn nåværende drivstoffpris på 650 dollar pr tonn og en dollarkurs på 8,1, så er de totale enhetskostnadene på 0,41. Så hvis prisene vedvarer og Norwegian/markedet ikke klarer å motvirke dette med høyere yields, er det fortsatt om lag 50 prosent nedside på konsensusestimatene», skriver meglerhuset.

Analytikerne i DNB Markets tror dette overskygger den svakt positive endringen i underliggende enhetskost ekskludert drivstoff.

Når det gjelder trafikktallene mener meglerhuset at yield, kapasitetsvekst og fyllingsgrad var positivt. Førstnevnte var 0,01 kroner over konsensusestimatet, og DNB Markets venter at konsensus vil revidere estimert ebitda opp med rundt 100 millioner kroner for 2017.

Mer generelt peker Credit Suisse på at første kvartal de seneste år har vært en sesongmessig sterk periode for den europeiske luftfartsindustrien, og mener sektoren har blitt hjulpet frem av strukturelle endringer i industrien og bedret tiltro til makroøkonomiske utsikter.

På tross av at drivstoffprisene har steget den seneste tiden, mener meglerhuset at oppløftende kommentarer knyttet til prisene forblir positivt pr nå.

Norwegian Air Shuttle steg hele 20,17 prosent fredag, til 228,2 kroner pr aksje.(Vilkår)

Derfor valgte Norwegian å invadere Argentina
Bjørn Kjos er fornøyd dersom han får nok penger til en bussbillett.
00:50
Publisert: