Tidlig i høst skrinla Norwegian Block Exchange (NBX) planene om børsnotering i Norge. Men for halvannen uke siden kom kontrameldingen, og tirsdag ruller selskapet ut på miniputtbørsen Euronext Growth i Oslo.

Administrerende direktør Stig Kjos-Mathisen kunngjorde i september at selskapet heller ville se til Nasdaq-børsen i Sverige og notering der. NBX har i tillegg til hovedvirksomheten i Norge også satset i Sverige og Danmark.

Årsaken var et Euronext internasjonalt undersøkte selskaper i kryptobransjen i forbindelse med noteringer.

I desember i fjor gjennomførte selskapet en emisjon og hentet inn 63, 3 millioner kroner i friske penger, og fikk blant annet investor Christen Sveaas, gjennom Kistefos, inn på eiersiden. Selskapet henter ikke inn ytterligere kapital i forbindelse med børsnoteringen.

Vil også bli bank

Aksjene i Norwegian Block Exchange er i dagene før børsnotering omsatt for ni kroner i det såkalte OTC-markedet for unoterte selskaper. Aksjen handles for 9,50 kroner ved børsåpning tirsdag, og steg raskt til ti kroner, noe som tilsvarer en markedsverdi på 649 millioner kroner. Men det er laber handel med aksjen i åpningsminuttene.

Fremover satser selskapet på å få lisens som et såkalt e-pengeforetak og bli en bank.

– Fremtidens finansindustri bygges på blokkjedeteknologi. Vi har en populær og raskt voksende kryptobørs, solid teknologiportefølje og et svært sterkt team. Det er et godt utgangspunkt for å bli en ledende totalleverandør av finansielle tjenester basert på blokkjedeteknologi. Som en del av dette har vi en konkret plan om å bli den første nordiske kryptobanken, og dermed en av de første i verden, sa Kjos-Mathisen til DN nylig.

NBX fikk i 2020 et resultat før skatt på minus 23,7 millioner kroner, og økte underskuddet fra året før. Da uttalte NBX-sjefen at selskapet hadde hatt en god start på 2021, men ikke har budsjettert med å gå i pluss før utpå høsten 2021 en gang.

Pareto og Advokatfirmaet Selmer har vært rådgivere og tilretteleggere for børsnoteringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.