Kryptoplattformen NBX skriver i en børsmelding torsdag at det dropper den tidligere annonserte emisjonen, til fordel for et konvertibelt lån.

Styret har nå besluttet å avlyse emisjonen, og viser til «utviklingen i bransjen og finansmarkedene generelt».

– Avgjørelsen er basert på den siste tids volatilitet i finansmarkedene, og det påfølgende kursfallet for vår aksjekurs. Derfor ønsker ikke NBX å forplikte aksjonærene til en avtale som de taper penger på. I tillegg har styret og ledelsen identifisert andre muligheter som gjør at denne avgjørelsen gir mening, heter det i meldingen.

Administrerende direktør Stig Kjos-Mathisen sier videre at han mener avlysningen av emisjonen er den beste løsningen for selskapet og for aksjonærene.

– Det føles riktig å gjøre dette grepet, og heller vente til et tidspunkt der markedene er mer forutsigbare, sier han.

20 mill. kroner

Det var 21. september at NBX meldte at det hadde mottatt forpliktelser fra aksjonærer tilsvarende en kapitalinnsprøytning på 20 millioner kroner.

Det ble da opplyst at selskapet skulle utstede 8,15 millioner nye aksjer, til en tegningskurs på 2,5 kroner. NBX-aksjen omsettes i dag for to kroner.

De som forpliktet seg den gangen fikk også halvparten av antallet av de forpliktede aksjene i warrants, med en løpetid på to år og en innløsningspris på 4,5 kroner.

Meldingen om forpliktelsene kom en drøy måned etter at selskapet først kunngjorde til markedet at det var på pengejakt. Bakgrunnen er kraftige fall for både bitcoin og ethereum så langt i år. Førstnevnte, som er verdens største kryptovaluta, har falt over 70 prosent siden i fjor høst. Ethereum har også falt over 70 prosent i samme periode.

– De siste seks månedene og spesielt andre kvartal har vært brutale for mange kryptoserviceselskaper, skrev Kjos-Mathisen i selskapets andrekvartalsrapport.

Kraftig kursfall

NBX hadde sin første handelsdag på Euronext Growth i desember i fjor, og avsluttet debutdagen til sluttkurs ni kroner.

Utenom en foreløpig topp på 11 kroner bare uker etter noteringen, har kursutviklingen vært begredelig. Fallet siden toppen er på 81 prosent, og selskapet faller ytterligere åtte prosent torsdag.

Med en kurs på to kroner verdsettes selskapet til 136,5 millioner kroner på Oslo Børs.

Det er Kjos-familiens Observatoriet Invest as som er største eier i NBX, med 15,96 prosent av aksjene, mens Anna Helene Kjos-Mathisen er nest største eier med 13,96 prosent av aksjene.

Investor Christen Sveeas er også oppført med en eierandel på knappe åtte prosent.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.