Det er ikke mer enn tre måneder siden kryptobørsselskapet Norwegian Block Exchange, som ble startet av Norwegian-gründer Bjørn Kjos i 2018, skrinla planene om å børsnotere seg på Euronext Growth i Oslo.

Årsaken var et Euronext internasjonalt undersøkte selskaper i kryptobransjen i forbindelse med noteringer.

– Vi gidder ikke bruke mer tid på det i Norge. Nå ser vi heller til Sverige og Nasdaq. Når de bruker så lang tid på det, så går vi bare videre, sa toppsjef Stig Kjos-Mathisen da.

Nå har både han og selskapet snudd 180 grader.

Fredag varsler kryptoselskapet at det har søkt om en notering på Euronext Growth.

Priset til over en halv mrd.

Selskapet hentet 60 millioner kroner i frisk kapital i desember 2020 og kommer ikke til å hente ytterligere kapital i forbindelse med den forestående børsnoteringen, opplyses det.

Aksjene i Norwegian Block Exchange er nylig blitt omsatt for åtte kroner per aksje i det såkalte OTC-markedet for unoterte selskaper. Det gir selskapet en markedsverdi på 519 millioner kroner. Første handelsdag på Euronext Growth er ventet i «nær fremtid», opplyses det.

Fremover vil selskapet få lisens som et såkalt e-pengeforetak og bli en bank.

– Fremtidens finansindustri bygges på blokkjedeteknologi. Vi har en populær og raskt voksende kryptobørs, solid teknologiportefølje og et svært sterkt team. Det er et godt utgangspunkt for å bli en ledende totalleverandør av finansielle tjenester basert på blokkjedeteknologi. Som en del av dette har vi en konkret plan om å bli den første nordiske kryptobanken, og dermed en av de første i verden, sier Kjos-Mathisen.

Tapte penger i fjor

Selskapet fikk i 2020 et resultat før skatt på minus 23,7 millioner kroner, og økte underskuddet fra året før. Da uttalte NBX-sjefen at selskapet hadde hatt en god start på 2021, men ikke har budsjettert med å gå i pluss før utpå høsten en gang.

Norwegian Block Exchange var den første norske kryptobørsen som tok steget utenlands, først og fremst i Sverige og Danmark til å begynne med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.