– Et «joint venture», altså et industrielt samarbeid, er fortsatt «absolutt på bordet», ifølge Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

Det svarer han på spørsmål fra DN i plenum på tirsdagens pressekonferanse.

Kjos sier han håper på en løsning allerede i første kvartal og at selskapet har kommet nærmere en slik løsning nå.

Ville skille ut fly

Allerede i fjor høst var ledelsen i Norwegian kommet langt i forhandlinger om å skulle skille en stor del av flyene ut i et eget selskap det kan eie sammen med én annen stor aktør.

På den måten vil Norwegian i så fall ta et steg bort fra ideen om å ekspandere utenlands nesten utelukkende med fly som det eier selv.

– Det sikrer finansiering både på det vi har innbetalt av lån og de nye flyene. Det er en så sterk aktør at ikke noe av det vil by på problemer å få finansiert, sa Bjørn Kjos til DN da.

Har hørt fra flere

I tirsdagens børsmelding fra Norwegian, hvor det kommer frem at det henter tre milliarder kroner, skriver Norwegian at flere aktører har snust på Norwegian.

«Selskapet mottok i ettertid (av budinteressen fra IAG, red.anm.) henvendelser fra flere aktører som uttrykte interesse for strukturelle transaksjoner, finansiering av selskapet og ulike former for operasjonelt og finansielt samarbeid», skriver Norwegian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Baker beskyldt for å lage kaker som sprer hat
En baker i staten Washington forsøkte bare være morsom. Men meldingen på kaken skapte i stedet opprør på sosiale medier.
01:33
Publisert: