Bjørn Kjos og Norwegian har nettopp hentet inn tre milliarder kroner for å fortsette den store lavprisdrømmen på egen hånd. I en lengre melding tegner selskapet opp et bilde av et nært forestående brudd med lånevilkårene, store tap i fjoråret og frierier fra IAG.

Gjennom det siste året har britiske IAG, som blant annet eier British Airways, to ganger varslet at det vil legge inn et bud på Norwegian.

Flere har snust på Norwegian

Ifølge Norwegian selv, som nå endelig løfter på sløret, har flere friere stått på kne for lavprisselskapet.

«Selskapet mottok i ettertid henvendelser fra flere aktører som uttrykte interesse for strukturelle transaksjoner, finansiering av selskapet og ulike former for operasjonelt og finansielt samarbeid», skriver Norwegian.

Disse diskusjonene skal ha foregått på mange ulike nivåer og med ulike tilnærminger.

Begge gangene IAG har meldt om ikke-bindene bud har Norwegian og Bjørn Kjos avslått fordi de mener prisen har vært for lav.

Villig til å diskutere konsolideringer

Norwegian skriver at de ikke var i stand til å hente penger i løpet av fjerde kvartal og desember i fjor ettersom de var i nye, konkrete og spesifikke forhandlinger relatert til kjøp av aksjer i selskapet. Nå er ikke selskapet i diskusjoner eller forhandlinger med noen.

Den ferske kapitaløkningen vil ifølge selskapet styrke balansen og øke konkurransedyktigheten som et stand alone-selskap.

Styret vil likevel fortsette å være villig til å gå inn i diskusjoner om konsolidering som kan skape aksjonærverdier i Norwegian, skriver Norwegian i en melding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Test av Tesla Model 3: Slik takler den norsk vinterføre
De første eksemplarene av Tesla Model 3 er endelig på norske veier, nesten to år etter at tusenvis av nordmenn bestilte bilen.
03:12
Publisert: