Ved stengetid mandag har hovedindeksen på Oslo Børs steget forsiktig med 0,18 prosent.

Norwegian-aksjen faller 15,16 prosent. Årsaken er at en milliard nye aksjer i dag er blitt frigjort på markedet etter gjeldskonverteringen.

Tor Olav Trøims Borr Drilling stiger rundt 2,43 prosent, etter at selskapet før børsåpning meldte om at Patrick Schorn er utnevnt som ny toppsjef i selskapet.

Equinor mest omsatt

Dagens mest omsatte aksje er Equinor. Totalt har aksjen blitt omsatt for over 290 millioner kroner, og steg 1,39 prosent rett før stengetid klokken 16:25 på Oslo Børs. Handelen av Equinor-aksjen er blitt sterkt preget av mandagens nyhet om at konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre, går av. Etter seks år som toppsjef i Equinor har Sætre nå bestemt seg for å gi seg. Anders Opedal tar over i november.

Etter Equinor-aksjen er dette de mest omsatte aksjene på Oslo Børs mandag:

  • DNB ble omsatt for om lag 187 millioner kroner, og steg med 0,57 prosent.
  • Hydrogenselskapet Nel synker med 3,26 prosent, men ble omsatt for rundt 162 millioner kroner.
  • Sjømatprodusenten Mowi ble omsatt for 172 millioner kroner, og stiger med 0,55 prosent.
  • Til tross for den dramatiske nedgangen, er Norwegian Air Shuttle omsatt for 142 millioner kroner mandag.

Styrket oljepris

Prisen på et fat nordsjøolje (brent spot) steg mandag med 0,45 prosent, og er nå prissatt til 44,88 amerikanske dollar. Det tilsvarer 405 norske kroner etter dagens kronekurs.

Blant de åtte sektorindeksene er energisektoren dagens klare vinner, med en stigning på 1,35 prosent. Samtidig er industrisektoren dagens taper med et fall på 1,27 prosent, tett etterfulgt av IT-sektoren med et fall på 1,17 prosent.

14 av de 25 såkalte «tungvekterne», det vil si de 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs, har steget i løpet av mandagens handel.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.