– Luftfarten står overfor en ekstraordinær krise der også vi i Norwegian må sette de aller fleste av flyene våre på bakken og permittere en stor andel av våre kolleger. Disse egne tiltakene er dessverre ikke nok, sier Norwegian-sjef Jacob Schram i en melding mandag.

Det norske lavprisselskapet kansellerer nå 85 prosent av alle flyvninger og permitterer 7300 ansatte på grunn av koronavirusutbruddet og tiltakene som myndighetene verden over har tatt.

– I denne helt kritiske situasjonen vi står oppe i er det derfor svært positivt at norske myndigheter har uttalt at de vil gjøre det som trengs for å trygge norsk luftfart, slik at viktig infrastruktur og titusenvis av jobber opprettholdes, sier han.

– Vi jobber døgnet rundt

– Det er virkelig med tungt hjerte at vi nå må permittere om lag 7300 av våre kolleger, men vi har dessverre ikke noe valg. Jeg vil likevel understreke at dette er midlertidig, for når verden returnerer til normalen, er selvsagt mitt mål å få våre kolleger tilbake, sier Schram.

Norwegian skriver at det viktigste denne uken blir å opprettholde så mange planlagte flyvninger som mulig for å sikre at kundene kommer seg hjem. Norwegian vil også jobbe tett med norske myndigheter for å sette opp ekstrafly dersom det er nødvendig for få nordmenn hjem, opplyses det.

– Vi forstår at denne ekstraordinære situasjonen er frustrerende og en belastning for kundene våre. Jeg vil forsikre alle om at vi jobber døgnet rundt og gjør alt vi kan for at alle blir ivaretatt så godt som mulig, sier Schram.

Slik er ruteendringene

  • Flere tusen flyvninger er allerede kansellert.
  • Fra og med 21. mars vil selskapet hovedsakelig fly med redusert kapasitet innenlands i Norge og mellom de nordiske hovedstedene. Noen europeiske flyvninger blir også opprettholdt. Alle interkontinentale flyvninger blir kansellert, med unntak av rutene fra Skandinavia til Bangkok og Thailand som flys ut vintersesongen. Siste flyvninger er i slutten av mars.
  • Et begrenset rutetilbud blir opprettholdt i hvert fall frem til 17. april, men vil bli fortløpende vurdert ut ifra endringer i etterspørsel og reiserestriksjoner.

-(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.