Flyselskapet Norwegian la onsdag frem trafikktall for september som viser fortsatt vekst i antallet passasjerer som reiser med selskapet.

Selskapets totale kapasitet for måneden økte med 154 prosent sammenlignet med september i fjor.

Til sammen var det 977.719 passasjerer som fløy med lavprisselskapet, en økning på 206 prosent. Selskapet hadde i snitt 46 fly i drift i perioden.

En viktig måleenhet i luftfartsbransjen er den såkalte fyllingsgraden, hvor stor andel av flyets seter som er fylt opp, og for Norwegian endte denne på 72,4 prosent for september.

Venter normalisering i 2022

I sin andrekvartalsrapport meldte Norwegian om sterk økning i billettsalget, men at det ikke venter normalisering av flytrafikken før i 2022.

Norwegian ble som de fleste flyselskaper hardt rammet av koronapandemien, og aksjekursen er ned rundt 99,5 prosent sammenlignet med februar 2020.

Rett før sommeren fikk selskapet tilført seks milliarder kroner som gjorde det i stand til å fortsette driften, og tidligere finansdirektør Geir Karlsen overtok som toppsjef i selskapet etter Jacob Schram. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.