Kort tid etter børsåpning pekte pilene oppover på Wall Street, men det tok ikke mer enn et par timer før stemningen ble snudd.

Slik ser det ut ved stengetid:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 1,77 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,45 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq Composite falt 1,99 prosent.

For elblilprodusenten Tesla fortsetter den foreløpige turbulente septembermåneden. Aksjen steg rundt 1,7 prosent, men har ikke beveget seg mer enn tre prosent hverken opp eller ned siden starten av måneden. Tidligere denne uken fikk som kjent aksjen sin verste børsdag noensinne, etter at den ikke ble tatt opp på den brede S&P 500-indeksen.

Apple, Amazon og Microsoft falt alle rundt 2,5 prosent torsdag.

Nikola-storm

Nel-kunden Nikola, som det norske selskapet for øvrig eier en betydelig aksjepost i, har også vært i vinden. Tidligere på dagen slapp Hindenburg Research en lang rapport hvor de argumenterte for at Nikola er en «intrikat svindel».

Aksjen falt over 11 prosent.

Selskapet har shortet Nikola-aksjen, ble det opplyst.

Nikola-sjefen gikk to anledninger til motangrep mot anklagene på Twitter tidligere på dagen.

«Det gir mening. Titalls millioner av aksjer shortet de siste par dagene for å smelle til mot aksjekursen og et attentatforsøk av Hindenburg. Altså er alt lov i krig, selv et attentatforsøk. Jeg vet hvem som står bak nå. Gi meg et par timer til å sette sammen et tilsvar til løgnene deres. Er dette alt dere har?», skrev han i 15.40-tiden, før han fulgte opp med en ny melding senere på dagen.

Der lovet han å komme tilbake med et motsvar til anklagene.

Ny krisepakke nedstemt i Senatet

Nedgangen på Wall Street torsdag kveld norsk tid kommer samtidig som en ny koronakrisepakke ble stemt ned i det amerikanske Senatet.

Etter flere måneder med interne uenigheter om pakken, la altså Republikanerne frem en ny krisepakke torsdag. Lovforslaget, som blant annet inneholdt føderal støtte til arbeidsledige, små bedrifter, skoler og vaksineutvikling, fikk ikke den nødvendige støtten i Kongressen, og det ser ifølge New York Times nå stadig mørkere ut for å få på plass en ny krisepakke før presidentvalget i november.

Avisen skriver at forslaget ble møtt med nærmest unison motstand fra Demokratene i Senatet, som mener pakken er utilstrekkelig. Ifølge Wall Street Journal hadde den foreslåtte pakken en samlet ramme på 300 milliarder dollar, noe som er betydelig lavere enn forslaget som ble lagt frem i juli.

«Syltynt»

Demokratene har ifølge NYT vært tydelige på at de ikke vil akseptere en ny krisepakke på under 2200 milliarder dollar, og argumenterte for at dagens forslag gjorde lite for å adressere den økonomiske ødeleggelsen som koronakrisen har forårsaket.

– De (demokratene, journ.anm.) kan fortelle amerikanske familier at de bryr seg mer om politikk enn å hjelpe dem, sa majoritetsleder i Senatet, republikaneren Mitch McConnell fra delstaten Kentucky.

– Dette forslaget kommer ikke til å gå gjennom fordi det er syltynt, fylt med «poison pills». Det er designet for å feile, sa minoritetslederen i Senatet, demokraten Chuck Schumer fra New York. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.